Jo-Wilfried Tsonga nem sok nyomással vállain fog a világelsővel összecsapni. A francia mintha visszautazott volna időben 2008-ba, amikor még nem vártak tőle világrengető sikereket. Az lényeges különbség viszont, hogy a lepergett tizenegy év inkább rajta hagyott nyomokat és nem ellenfelén.

Novakot nehéz lesz legyőzni az idei ausztrál Grand Slam tornán és a látszat az, hogy egy jobb játékra lesz erre szükség, mint amit most Jo tud pályára vinni. Bár a játékát illető benyomás pozitív volt a torna felvezető időszakában, és a veszélyes Martin Klizan elleni első fordulós győzelme is biztató volt a jövőre nézve, az nagyon kérdéses marad, hogy a jelenlegi fizikai teljesítőképessége és játékának rendezettsége elég magas színvonalon lesz Djokovic ellen. Az igaz, hogy ez bármelyik más játékosról elmondható jelen pillanatban, mivel Novak egy külön szintet képvisel, de Joról annál inkább.

Tsonga egy erőharc kikényszerítése esetén némi esélynek örvendhet, mivel e téren fölénynek örvend, de minden más (lábmunka, folytonosság, gyorsaság) a szerb javára szól. Tsonga szervája versenyképesebb, de adogató játékai megbízhatatlanabbak főleg egy olyan szervafogadó ellen mint Nole.  A labdamenetek túlnyomó részét a szerb nyeri majd, amennyiben a francia játékosnak nem sikerül nyerővel zárni őket. Jo mindig lomhább volt mint ellenfele, de most ez még fokozódott és ezért kénytelen lesz minden áron támadásba lendülnie. Djokovicot egy változatos játék (változó erejű, pörgetéssel, mélységgel helyezett labdákkal) nagyon zavaró lehet, de nem olyan típusú játékos Tsonga, hogy ez legyen a fő haditerve. Tsonga, minden bizonnyal, leütni próbálja majd ellenfelét a pályáról, de jelenlegi játékának éle legfeljebb egy játszma megszerzésére lehetne talán elegendő.

Mit gondol Djokovic a Tsonga elleni meccséről:

Az meg kell említeni a meccsel kapcsolatban, hogy bár mindenki a 2008-s döntővel hozza kapcsolatban holnapi meccsüket, 2010-ben is játszottak egymás ellen Ausztráliában és akkor Jo nyert 3-2-re. Persze, az a tényt sem lehet hanyagolni kettőjük esetében, hogy 25 egymás elleni mérkőzésből Tsonga csak nyolcat nyert, amelyekből csak egy jött Grand Slam tornán.

Néhány szorzó a mérkőzésre:

Djokovic nyer 3-0-ra: 1.65 3-1-re: 3.75
Szettek száma 3.5 Alatt: 1.60 3.5 Felett: 2.33

Csütörtöki kiemelt meccsek:

Fogadj az Australian Openre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.01.16. (11:20).