Novak Djokovic kilencedik alkalommal lehet a rangos ausztrál torna bajnoka amennyiben le tudja győzni Daniil Medvedevet a döntőben. Egy újabb siker esetén, a Grand Slam-győzelemeinek gyűjteménye tizennyolcra emelkedne.

február 21., vasárnap

A címvédő világelső ismét igazolta a papírformát és újra a döntőben van Melbourneben. Bár a torna elején elszenvedett sérülése kissé kérdésessé tette a további fizikai teljesítőképességét, a szerb végül megtalálta a fináléba tartó sikeres útvonalat. Sokat is taglalták, hogy mennyire volt súlyos vagy sem sérülése, de a tény az, hogy a szerb játékos csak az első fordulóban és a könnyedre sikerült elődöntőjében nem veszített játszmát. Ennek ellenére, rajongóinak nincs aggodalomra okuk, mert ha a negyeddöntőben négy szettben le tudta győzni azt az Alexander Zverevet, aki a tavalyi idény végén játszotta első Grand Slam-döntőjét a US Openen, akkor Novak képes hozni ezután is a magas színvonalú játékot. Bár a harmadik körben Taylor Fritz öt szettre kényszerítette, mégis az említett német játékos elleni meccséből következtethetünk inkább a valós formájára.

Novak sikerálmait a pillanat játékosa, Daniil Medvedev (ATP 4.) foszlatná. Az orosz 20 egymás utáni meccsgyőzelemből álló sorozatot kovácsolt, amit nem is tetőzhetne szebben, mint egy Grand Slam-győzelemmel. Az ATP-világbajnok öt játszmában veszítette el pályafutásának első Grand Slam-döntőjét a 2019-es US Openen Rafael Nadal ellen. Ezúttal viszont még jobb formában látszik és már a tapasztalata is megvan. Három játszmában búcsúztatta Stefanos Tsitsipast az elődöntőben és pihenten léphet majd pályára a pályafutásának talán legfontosabb meccsén.

Összesítve, Djokovic 4-3-ra vezet az egymás elleni összecsapásokon, kemény borításon viszont 2-2 az állás. A legutóbbi összecsapásukat Medvedev 2-0-ra nyerte a tavalyi ATP Finalson. Novak 2019-ben ugyanitt négy szettben verte a 25 éves oroszt, de nyilvánvaló, hogy azóta Daniil szintet lépett. Amennyiben Medvedev nem hibázik sokat, esélye lehet nyerni, azért is, mert a fonákjának hatékonysága mostanában vetekszik a szerbével. Mint az oddsok is mutatják, nagyon kiegyensúlyozottnak látszanak az erőviszonyok és ilyenkor sokat számíthat az is, hogy a kilencszeres szerb bajnok talán ezen a pályán érzi a legjobban magát. Novak hatalmas csatákat vívott és nyert meg a Rod Laver Arénában az idők során. A Grand Slam-győzelmek elsődleges helyet foglalnak el céljai között, ezért mindent be fog dobni, hogy közelebb kerüljön ebben a rekordhajszában Roger Federerhez és Rafael Nadalhoz.

Miután már biztos lehet abban, hogy március elején megdönti Roger Federernek az ATP csúcsán eltöltött 310 hetes rekordját, a szerb játékos az esetleges ausztrál győzelmével közelebb kerülne az említett svájci játékos és Rafael Nadal Grand Slam-sikereiknek számához. Jelen pillanatban Roger és Rafa 20-nál tartanak, Novak pedig 17-nél.

Ne feledd, hogy fogadásaiddal részt vehetsz az Australian Open fogadás bajnokságon, és emellett ingyen tippelhetsz is a melbournei összecsapásokra vonzó nyereményekért.

Tipp

  • Novak Djokovic nyeri a mérkőzést    1.89

Az Unibet ajánlatából

Szett hendikeppel Djokovic, Novak -1.5 @ 2.65
Szett hendikeppel Medvedev, Daniil -1.5 @ 2.80
Szett hendikeppel Medvedev, Daniil +1.5 @ 1.50
Fogadás szettre 3-0 @ 5.20
Fogadás szettre 3-1 @ 5.20
Fogadás szettre 3-2 @ 6.10
Fogadás szettre 0-3 @ 5.50
Fogadás szettre 1-3 @ 5.40
Fogadás szettre 2-3 @ 6.25
Játék hendikeppel Djokovic, Novak -1.5 @ 2.12
Játék hendikeppel Medvedev, Daniil +1.5 @ 1.76
Játék hendikeppel Djokovic, Novak -4.5 @ 3.40
Játékok száma Alatt 41.5 @ 1.87
Játékok száma Felett 41.5 @ 1.98
Szettek száma Alatt 3.5 @ 2.75
Szettek száma Felett 3.5 @ 1.48
Szettek száma Felett 4.5 @ 3.15


Fogadj itt a döntőre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2021.02.20. (07:48)