Amanda Anisimován kiérdemelten egyre nagyobb a reflektorfény, hiszen a világranglistán 87. helyen álló amerikai lány már az Ausztrál Open harmadik fordulójában van. 

A Grand Slam-torna ennek  a szakasza a tavalyi idény egyik szintén fiatal felfedezettjével, Aryna Sabalenkával hozta szembe, aki ugyanolyan sikeresen kezdte a 2019-s idényt, mint ahogy a 2018-asat abbahagyta. A 11. helyen lévő fehérorosz, miután a tavalyi idény második felében nyert New Havenben és Wuhanban, az év elején Shenzhenben is győzött. Látványos meccs várható, mert mindkét játékos a támadó játékra szakosodott, nagy a fiatalságukból eredő lendületük és mindketten bizonyításra éhesek.

Erre képes Anisimova:

A 20 éves Sabalenka már keményen bekopogott az élvonal kapuján, de van amitől tartania az Anisimova elleni meccsén. A 17 éves ellenfele hatalmas játékkal rendelkezik és ez már korán meg is látszott, mivel 2017-ben junior US Open-bajnok lett. Többek között, már olyan játékosokat vert, mint Kvitova, Pavlyuchenkova vagy épp Barbora Strycova. Az idei Ausztrál Openen már két veszélyes ellenfelet (Monica Niculescut és Lesia Tsurenkót) vert, és méghozzá úgy, hogy a 24. helyezett ukrán, a második fordulóban csak két gamet nyert.

Támadó játékát Anisimova a gyors helyezkedéssel, fürgeséggel párosítja, ami elég ritka jelenség manapság. Bátor hozzáállását az is bizonyítja, hogy a hátsó vonaltól nem nagyon távolodik és gyorsan üti az épp alig felpattant labdákat, amelyekkel különösképpen jól vált irányt. Az ellenfelek ezáltal nem csak időhiány miatt reagálhatnak nehezebben, hanem a kiszámíthatatlan labdahelyezés miatt is. Amint a folytonosság részét is igazítja játékában, valószínű, hogy nagyon gyakran hallunk majd róla.

Sabalenka, aki a meccs esélyesebb játékosa mint ahogy azt a 1.38-s szorzó is mutatja, nem lehet biztos a továbbjutásban. Kissé lassúbb amerikai ellenfelénél és emiatt kényelmetlen helyzetekbe kerülhet a labdamenetek során. A fehérorosz viszont már a magasabb színvonal tapasztalatával rendelkezik és a folytonosság szempontjából is fölényesebb. Ez lesz első egymás elleni mérkőzésük.

Érdekességképpen, egy másik ígéretes 2001-s generációtársa, aki már WTA-győzelmet is szerzett a tavaly, Olga Danilovic játékát is megéri figyelemmel kísérni a jövőben.

Néhány szorzó a mérkőzésre:

Anisimova győz: 3.10 Sabalenka győz: 1.38
Anisimova nyer 2-1-re: 6.75
Sabalenka nyer 2-1-re: 4.00
Játékok száma 20.5 Felett: 1.84
Szettek száma 2.5 Felett:    2.60

Pénteki rangadók:

Fogadj az Australian Openre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.01.17. (09:16).