Camila Giorgi (WTA 102.) harmadik alkalommal jut az Australian Open harmadik körében és az előző alkalmait elbukva, most először juthat a torna következő szakaszába. Ennek feltétele, a 2016-os bajnok, Angelique Kerber (WTA 18.) legyőzése.

január 25., szombat

A 28 éves, kellemes megjelenésű olasz játékos a tavaly elég eredménytelen szezont hozott össze és a washingtoni döntőjén kívül, inkább csak szépségével vonzotta magára a reflektorfényt. Sem Aucklandban, sem pedig Hobartban nem alakított jelentőset, viszont Melbourneben eddigi két meccsén még szettet sem veszített. Nem is ütközött élvonalú ellenállásban, de az megjegyzendő, hogy a kétszeres Grand Slam-győztes Svetlana Kuznetsovát 6-3, 6-1-re legyőzni akkor sem mindennapi teljesítmény, ha az orosz játékos már rég nem a legjobb játékát hozza.

Kerber nagy hullámvölgyeken haladt át a tavalyi WTA-idényen, de a Grand Slam-tornákon felismerhetetlen volt játéka. Az ausztrál tornán még eljutott a nyolcaddöntőig, de a Roland Garosson és a US Openen az első körben búcsúzott, a Wimbledonon pedig a másodikban. Az idénykezdés sem hozott nagy változást, de két harmadvonalú ellenfél (Elisabetta Cocciaretto és Priscilla Hon) legyőzésével, szettvesztesség nélkül jutott a harmadik fordulóba Melbourneben.

Az egymás elleni meccsek mérlege teljes német fölényt mutat, hiszen négyből, négyet nyert Kerber sőt, Giorgi játszmát is csak egy alkalommal tudott elvenni tőle. Ami még rá tesz erre egy lapáttal az, hogy három összecsapás ausztráliai földön zajlott le, az idénykezdő Grand Slam-torna borításához hasonló játékfelületen. Tagadhatatlan tény, hogy Angelique a meccs esélyese, de Camila nem indul már az öltözőből vesztesként annak ellenére, hogy a statisztikák egyoldalúak.

Néhány szorzó a mérkőzésre:

Giorgi győzelem 2-0 @ 3.75 2-1 @ 5.25
Kerber győzelem 0-2 @ 2.55 1-2 @ 4.30

Játékok száma Alatt 20.5 @ 2.02 Felett 20.5 @ 1.78
Szettek száma Alatt 2.5 @ 1.55 Felett 2.5 @ 2.43

Fogadj itt az összecsapásra!


18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2020.01.24. (11:55)

További kiemelt meccsek a férfi versenytábláról