Volt egy olyan érzés a tavaly a rajongók körében, hogy a 28 éves Milos Raonic nem tudja már megütni az élvonal szintjét, de a kanadai visszavágni látszik Melbourneben. 

Bár senki sem írta még le, az idős generáció sikere és a fiatal generáció hangzatos érkezte miatt, Raonic valahogy homályba került. Kérdéses volt, hogy képes lesz ismét egy top 10-es játékra, amikor a rutinos és az újonc játékosok is követelik részüket a sikerből. Az Ausztrál Open eddig azt bizonyítja, hogy Milosnak még megvan ami kell az élvonalba beférkőzni.

Új év, új fordulat

Nem feltétlenül az eredményei a legfontosabbak az eddigi két meccsén, hanem inkább a játékának magabiztossága és az ebből adódó ütőerejének visszaszerzése. A második fordulós győzelme Stan Wawrinka ellen bizonyította mentális acélosságát is, így összeáll az ígéretes összképet alkotó jó játékforma és önbizalom ötvözete. Kyrgios ellen már lenyűgöző játékot mutatott, de mentális erősségét Stan ellen bizonyította egy négy tiebreakes meccsen. A szervájával elkapott egy igazán jó ritmust, amelyről Kyrgios azt nyilatkozta, hogy még nem látott ehhez hasonlót. Wawrinka ellen 39 ászt ütött és 68%-ban sikerült az első szervájával játékba tenni a labdát. De nem csak a szervája, hanem tenyerese és fonákja is bomba jól néz ki. Mindkettővel ellenfelei térfelének vonalak közeli részén kegyetlenül és sorozatosan koptatja ismét a festéket.

január 19., szombat

Következő ellenfele, a dupla versenyszám specialistája, Pierre-Hugues Herbert, aki bár párosban többszörös Grand Slam-győztes, egyéniben a harmadik körben való kvalifikálódásával a 2016-s Ausztrál Openon, 2016-s Wimbledonon és 2018-s Roland Garroson elért eddigi legjobb Grand Slam-eredményeit egyenlíti egyéniben.

Pierre-Hugues Herbert (Fotó: Bukharev Oleg / Shutterstock.com)

Kissé meglepő lehet egyeseknek, hogy az amúgy radar alatt száguldó franciának sikerült legyőznie Melbourneban Sam Querreyt és Hyeon Chungot (aki Djokovicot győzte le a tavaly), de Pierre tudja a dolgát egyéniben is egy bizonyos pontig (jelenleg 55. a világranglistán). Nem érzi a pályát úgy mint párosban, néha elveszettnek tűnik rajta, és nincs az a mozgása sem a játékfelületen mint duplában. Ezért csak akkor nyit éles szögeket ha biztos dolgában. Szervája, röptéje és taktikai érzéke páros játékoshoz méltóan kiváló. A mostani erőjáték-divatban sok játékost megzavarhat egy puhább, változatos játék. Herbertnek ez az esélye, hogy a labdamenetekben fölényhez, pontzáró helyzetbe jusson, vagy ellenfél hibáját kiharcolja.

Sima ügy?

Raonic ellen nyesett labdái élesebbek kell, hogy legyenek mint eddig voltak, mert így harcolhat ki egy kedvezőbb helyzetet a labdamenetekben, mert a kanadai nem a legrugalmasabb játékos annak ellenére, hogy lábmunkája stabil. A kanadai nem éppen az improvizálás embere, ezért az alacsonyan pattanó labdák nem a kedvencei. Ezzel elérhet valamit Herbert a labdamenetekben Raonic ellen. A rövid labdák is hasznosak lehetnek, amennyiben a kanadai nem tudja zárni őket. A francia fel kell készülnie, hogy rengeteget fog szaladni ezen a meccsen és jobban kell vigyáznia adogatójátékaira mint az első két fordulóban. Kétségkívül, nem sokan adnak nagy esélyt Herbertnek a továbbjutásra és az a várt forgatókönyv, hogy Milos lehengereli francia ellenfelét, amelynek ellenállása túl ártalmatlannak fog bizonyulni. Aki mégis nagyon bízik Herbert továbbjutásában, annak tudnia, kell, hogy a 5.50-s szorzó áll a francia neve mellett.

Néhány szorzó a mérkőzésre:

Raonic nyer 3-0-ra: 2.07
Játékok száma 44.5 Alatt: 1.38
Szettek száma 3.5 Alatt: 1.91

Szombati kiemelt mérkőzések:

január 19., szombat

Fogadj az Australian Openre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.01.18. (10:14).