Az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezői már javában zajlanak és az itthoni szurkolók örömére, Stollár Fanny bár nem izgalommentesen, de sikeresen túllépet az első fordulón.

Stollár Fanny (Fotó: Mai Groves / Shutterstock.com)

Fannynak (WTA 124.) szetthátrányból sikerült meccset nyerni a 24 éves, kínai Yuxuan Zhang (WTA 232.) ellen. Következő fordulóban már egy ismertebb ellenfél próbál a magyar játékos főtáblás útjába állni. A montenegrói Danka Kovinic (WTA 174.) kétszer találkozott eddig Fannyval és mind a két alkalommal (Budapest 2017, Rabat 2018) a magyar lány bizonyult jobbnak, ezért mindenki egy ismétlésben reménykedik. Az említett két mérkőzésen Kovinicnak még játszmát sem sikerült nyernie. Fanny támadó játéka újra nyerőnek bizonyulhat egy amúgy a pályán jól mozgó ellenfél ellen.

Stollár Fanny - Danka Kovinic 1.66 2.10

Amennyiben Fanny nyeri a második fordulót is, a feljutásért való döntőben akár a fiatal és ígéretes, orosz játékossal, Natalia Vikhlyatsevaval is találkozhat, ami még nehezebb akadály, mivel a 21 éves lány már top 60-s játékos is volt 2017-ben. De ez se lenne egy teljesíthetetlen kihívás, mert az orosz játékosnak a felismerhetetlenségik szürkültek eredményei 2018-ban, és most csak a 135. helyen áll a világranglistán.

Szurkolj és fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org

Az oddsok az Bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.01.09. (12:35).