Ajla Tomljanovic (WTA 52.) az ausztrálok második legjobb játékosa jelen pillanatban, de egy ilyen kiváltság felelősséggel jár. A bizonyításra nem kell sokat várni az alkalmat, Garbine Muguruza (WTA 32.) várja az Australian Open második fordulójában.

január 23., csütörtök

A 26 éves ausztrál játékos kiváló eredménnyel kezdte a melbourne-i tornát, 6-1, 6-1-re verte a mindig veszélyes Anastasija Sevastovát. Bár a tabella rettentően szigorúnak tűnik, Ajla nem a legmagasabb játékszinten volt, viszont ellenfele szinte árnyéka volt önmagának. Önbizalmának nagyon jót tehetett egy ilyen győzelem, de Tomljanovic mutatói elgondolkodtatóak. Első szerváját csak 56%-ban ütötte be érvényesen és emellett a 22 ki nem kényszerített hibája szintén megkérdőjelezi játékszínvonalát főleg, hogy csak 14 gémet kellett játszania. Ettől függetlenül, azért is bizakodóan nézhet a következő kihívás elébe, mivel Muguruza most nem az a játékos, aki volt. Amennyiben nyer, először kvalifikálódik az otthoni Grand Slam-torna harmadik körében. (2014-ben és 2015-ben szintén a második fordulóig jutott.)
Ellenfele, a spanyol kétszeres Grand Slam-bajnok felemás reprezentációt tartott a közönségnek Shelby Rogers ellen, akivel az utóbbi idők egyik legfurcsább meccsét játszották. Shelby nullára nyerte az első játszmát, majd Garbine 6-1, 6-0-val válaszolt. Bár két külön meccsként kellene nézni a statisztikáit, a második szervájának általánosan alacsony volt az eredményessége. Csak 33%-ban nyerte ezzel a kezdő ütéssel a pontjait. Ez a tény csak erősíti az amúgy már ismert helyzetképet, hogy Garbine nem bízik kellőképpen önmagában. Az idénykezdő shenzheni elődöntőjén kívül, a tavaly áprilisban volt legutóbb jeles menetelése egy versenyen, amikor Monterreyben sikerült a bajnoki címet megszereznie.
Amint az esélyek, az egymás elleni meccsek mérlege is kiegyensúlyozott. 2014-ben Ajlának sikerült vernie Muguruzát Miamiban, 2018-ban Garbine Monterreyben vágott vissza.

Néhány szorzó a mérkőzésre

Muguruza győzelem 2-0 @ 2.75 2-1 @ 4.35
Tomljanovic győzelem 0-2 @ 3.50 1-2 @ 5.00
Játékok száma Alatt 19.5 @ 2.50 Felett 19.5 @ 1.52
Szettek száma Alatt 2.5 @ 1.57 Felett 2.5 @ 2.38

Fogadj itt az összecsapásra!


18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2020.01.22. (10:56).

További kiemelt meccsek