A 20 éves Stefanos Tsitsipas az első görög teniszező, aki mérkőzést nyer az Ausztrál Openen. Sikerélményét a második fordulóban viszont, a közismert és már rutinos Viktor Troicki rövidítené. A két név látványos meccsre garancia, még akkor is ha az kérdéses, hogy a szerb játékos képes az esztétikai részen kívül is versenyképesen lépést tartani ellenfelével az eredménytáblán.

Az ígéretes Stefanos négyszettes meccsen izzadta ki a továbbjutást Matteo Berrettini ellen, de a jó hír, hogy a nagyon motiváltnak látszik. Bár játéka látványos a röpték gyakori beékelésével, sok helyen érződik még a éretlenség szerepléseiben. A szervára és tenyeresére építő görögnek szép egykezes fonákja van, eredményes is vele, de támadható, mivel inkább erről feléről kényszeríthető ki a hiba vagy rövidebb labda részéről. Az tény, hogy jól is védi ezt az oldalát, és gyakran tenyeresére helyezkedik át akkor is ha az épp fonákra jön az ellenfél labdája. A taktikai részen viszont a lesebezhetőbb és minden bizonnyal ezt próbálja majd a tizenkét évvel idősebb Troicki kihasználni.

Viktor Troicki (Fotó: jctabb / Shutterstock.com)

A világranglista 200. helyére visszaesett szerb játékos is a támadó játék képviselője, akinek éles fegyverei vannak, viszont a folytonosság szempontjából nem remekel és ezt a lobbanékony természete tetőzi. A selejtezőből került a főtáblára, ahol két ismertebb játékost is vert (Mahut, Rosol), de nem hagyott olyan benyomást, hogy néhai elvárásokat igazolna Melbourneban az idén. Tsitsipas jelen pillanatban elég erősnek tűnik ahhoz, hogy saját játékritmusát a szerbre erőltesse és ez elég is lehet (1.16), mivel ellenfele bár jól mozog a pályán, nem éppen a leghatékonyabban védekezik. A tenyeresével ütött nyesett labdáival Viktor inkább csak játékban tartja a labdát, és nem sok kényelmetlenséget okoz. Élvonalhoz szükséges folytonosságának hiánya miatt Troickinak még akkor sem biztosított az erőfölény, amikor támad, mivel a ki nem kényszerített hibák száma általában magas. A görög sem egy stabil játékos e téren, de magasabb színvonalon játszik jelen pillanatban. Hiába tehnikailag csiszoltabbak Troicki ütései, ha nem tudja ezeket eredményessé is tenni. Mégis, egy szerb továbbjutás esetén 5.50-s szorzóval számolnak nyereményt a bukmékerek.

Elméletileg a mérkőzés kimenetele nem is annyira kérdéses, viszont nem lenne akkora meglepetés ha Troicki játszmát vagy épp játszmákat nyerne. Azt még hozzá kell tenni, hogy a szerb játékán nyoma lehet az első fordulós ötszettes meccsének.

Tsitsipas 3-1-re nyer: 3.70
Játékok száma 34.5 Felett: 1.88
Szettek száma 3.5 Felett: 1.93

Szerdai kiemelt mérkőzések:

Fogadj az Australian Openre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.01.15. (10:50).