A magyarok közül elsőként Pétervári-Molnár Bendegúz mutatkozik be a tokiói olimpián, akire pénteken az evezősversenyek első napján a férfi egypár mezőnyében vár az előfutam.

A riói olimpián 14. helyezett Pétervári-Molnár - aki a magyar evezősök közül egyedül szerzett kvótát - az elmúlt évek világversenyein nem tudott a képességeinek és az elvárásoknak megfelelően teljesíteni. Különösen a 2019-es év alakult rosszul, mivel az Európa-bajnokságon 21. lett, a linzi, kvalifikációs világbajnokságon pedig nem jutott a 24 közé. Ősztől azonban teljesen más jellegű edzésmunkára váltott, aminek köszönhetően előbb a fizikai ereje, majd a technikája, végül pedig ezeknek köszönhetően az önbizalma állt helyre, és a pótkvalifikció során már az első akadályt sikerrel vette.

A férfi egypár mindig rendkívül erős mezőnyében a B döntőbe jutás már remek teljesítmény lenne tőle - különösen az elmúlt évek eredményeit tekintve -, ő azonban még ennél is merészebb elvárosokat fogalmazott meg magával szemben, és pontszerzésben reménykedik.

A versenyszám 32 indulóját hat előfutamba sorolták, melyekből az első három-három helyezett kerül a hétfői negyeddöntőbe, a legjobb 24 közé. A többiekre szombaton reményfutam vár. Három futamot rendeznek, és az első kettők jutnak tovább. Pétervári-Molnár pénteken magyar idő szerint 1.30-kor mutatkozik be, az első futamban az 1-es pályán evez majd.

Pétervári-Molnár Bendegúz sikerére az Unibeten a következő fogadási lehetőségek találhatóak:

Megnyeri az egypárevezős versenyt - 151.00

A legjobb 3-ban végez az egypárevezős versenyen - 29.00

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2021-07-22  12:20.

Forrás: MTI

Borítókép: Pétervári Molnár Bendegúz - Olimpia 2020 ( MTI/Kovács Tamás)