Nem kellett sokat utaznia a magyar válogatottnak, ugyanis Nagyváradon csap össze a házigazdák csapatával a torna rájátszásában. 

Magyar tenisz (Fotó: Ink Drop/Shutterstock.com)

A fedett kemény borításon megrendezett párharc tétje a Billie Jean King Kupa döntőjének egy selejtezős helye. Motiváló hatással bír az a tény is, hogy az eddigi kilenc találkozóból, nyolcat elveszített a magyar válogatott, az egyetlen győzelemre 1993-ban került sor. Babos Csaba szövetségi kapitány a legnagyobb hazai neveket vetheti harcba, viszont Horia Tecau, a románok szövetségi kapitányának keretében nem lesz jelen három kiemelkedő játékos, Simona Halep, Sorana Cirstea és Irina Begu. Bondár Annának (WTA 71.), Gálfi Dalmának (WTA 85.) és csapattársaiknak még így is nagyon erős csapattal kell szembenézniük, mivel jelen lesznek Ana Bogdan (WTA 48.), Gabriela Ruse (WTA 104.) és a páros versenyszám specialistája, Monica Niculescu is.

Az első játéknapon nagyon kellene a két pont az egyéni mérkőzéseken. A bukmékerek oddsai Bondár Annát esélyesebbnek mutatják Jaqueline Cristian ellen, de Gálfi Dalma a második esélyes Ana Bogdan ellen. Az eddigi egyetlen egymással játszott meccseiken Anna 2-0-ás szettarányban legyőzte 2018-ban Jaquelinet a bukaresti salakon, viszont Dalmi 2019-ben döntő játszmában kapott ki Anatól Dubaiban kemény borításon. Várhatóan a nagyváradi arénában sok magyar szurkoló lesz és ez nagymértékben segíthet a győzelem megszerzésében.

november 11., péntek

Fogadj a Billie Jean King Kupára!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.11.11., 07:31.