Az első osztrák futamot Valtteri Bottas nyerte, de ettől független a héten következő második ausztriai versenyen újra Lewis Hamilton a favorit a bet365-nél.

Többször is volt safety car fázis a hétvégén, mire épp unalomba fulladt volna a nagydíj, történt valami, amihez biztonsági autó kellett. Nagyot ment Alexander Albon, aki meghatározó szerepet töltött be a végeredmény kialakulásában. Egy újabb rajtot követően már a második helyen álló Lewis Hamiltonnal csatázott, és majdnem meg is előzte, de végül a két autó összeért, és Albon a mezőny végére esett vissza, Hamiltont pedig 5 másodperces büntetéssel sújtották.

Albon megpróbálja megelőzni Hamiltont

A vége előtt a harmadik helyen álló Sergio Pérez is 5 másodperces büntetést kapott azért, mert a megengedettnél nagyobb sebességgel hajtott a bokszutcában, ez pedig nagyon jól jött Lando Norrisnak. Az volt a feladata, hogy Hamiltonhoz közeledjen, végül sikerült is neki 4.8 másodperccel a címvédő mögött áthatjani a célvonalon, ezzel pályafutása során először állhatott dobogóra. Ezen a héten is Ausztriában folytatódnak a küzdelemek az első Stájer Nagydíjjal. Kijöttek a szorzók, Hamiltont tartják a legesélyesebbnek a győzelemre.

Stájer Nagydíj nyertese:

A teljes kínálatot a bet365-nél találod, a cikkben közölt szorzók érvényben: 2020. 07. 06. - 13:00 óra