A Davis Kupa Világcsoport selejtezőjének alkalmával Magyarország Tatabányán fogadja Franciaországot. Az első játéknapon Piros Zsombornak a Benjamin Bonzi elleni, majd Fucsovics Mártonnak az Ugo Humbert elleni mérkőzéseik kerülnek lezajlásra. 

Davis Kupa - A magyar válogatott sajtótájékoztatója 001
Nagy Zoltán szövetségi kapitány , valamint Valkusz Máté, Piros Zsombor, Fucsovics Márton, Marozsán Fábián és Madarász Gergely válogatott teniszezők. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A nehezebb feladat a világranglista 182. helyén álló Zsombira vár, mivel ellenfele egy top 50-es játékos. A magyar játékos csak egy Challenger főtáblás meccset nyert idén miközben Bonzi (ATP 45.) Indiában ATP-torna döntőt játszott, majd az Australian Open harmadik fordulójáig jutott. Marci (ATP 71.) mérkőzése sem ígérkezik egy sétagaloppnak, de nagyobb esély látszik a pontszerzésre. Challenger-tornagyőzelemmel nyitotta az idényt Canberrában, majd a Melbourne-i Grand Slamen a harmadik körig menetelt.

Humbert (ATP 86.) idén még csak az Australian Openen nyert meccseket, ahol ő is a harmadik kört érte el. Eddigi egyetlen összecsapásuk 2021-ben zajlott a stuttgarti gyepen, ahol a francia teniszező sima győzelmet aratott, viszont a bukmékerek oddsai Fucsovicsot ezúttal esélyesebbnek mutatják. Ideje lenne már szépíteni Franciaország ellen, ugyanis az eddigi öt találkozóból csak egyszer nyertek a magyar játékosok (1948-ban) és a legutóbbi, 1994-es találkozót is 4-1-re veszítettük el.

február 03., péntek

Fogadj a Davis Kupára!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org. A cikkben közölt oddsok a(z) Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023 február 3. 7:33 UTC.