Miután Kanada sorra verte az F csoportban az amerikai és olasz riválisait, az első feljutók lettek a Davis Kupa negyeddöntőibe. A két említett vesztes csapat, most egymás ellen csap össze, hogy második helyezettként valamelyiknek esélye legyen még a továbbjutásra.

Miután a 32-szeres bajnok amerikai csapat zsinórban tizenöt találkozót nyert meg Kanada ellen, Madridban eljött az idő egy visszavágóra. Denis Shapovalov és Vasek Pospisil ismét győztek és ezzel bebiztosították maguknak a csoportelsőséget. A tengerentúliaknak és az olaszok összecsapásának is van tétje, mert a hat csoportnak legjobban teljesítő két második helyezettje is továbbjut. A papírforma enyhén az amerikaiakat véli esélyesebbnek (1.85), viszont az olaszok bravúrja egyáltalán nem lenne meglepetés (1.92).

A két egyéni mérkőzés:

Matteo Berrettini és Taylor Fritz meccse a generációtársak harca lesz, hiszen az olasz 23 éves, az amerikai pedig 22. Még nem játszottak egymás ellen, ezért csak elméletileg fontolgatható, hogy kinek a játékstílusa érvényesül majd jobban az összecsapás során. A játékforma-főlény viszont mindenképp az olasz játékosé, mivel nemrég az ATP-világbajnokságon szerepelt, ahol az első olyan olasz játékos lett, aki meccset is nyert a tornán.

november 20., szerda

Fabio Fognini tűrőképességét az ászgép Reilly Opelka teszi ma próbára. Bár az olasz a legeredményesebb szezonját fogja majd zárni (Masters-tornagyőzelemmel és top 10-es helyezés megszerzésével), az év második felében ismét elég hullámzóan teljesített. Emellett, Opelka az idei US Openen négy játszmában verte Fabiót az egyetlen eddigi egymás elleni összecsapásukon.

november 20., szerda

Fogadj a Davis Kupára!

 

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.11.20. (09:05).