A debreceni Főnix Csarnok hatalmas magyar teljesítménynek lehet színhelye amennyiben a Balázs Attila és Fucsovics Márton vezette magyar csapat legyőzi Belgiumot a hétvégén.

Magyarország - Belgium    1.23    4.10

Egy esetleges siker azt jelentené, hogy Magyarország is kijutó jegyet szerezne Madridban, hogy novemberben megvívhasson a történelmi értékű kupáért. Az összecsapás időzítése kiváló alkalmat kínál a világ legjobb 18 csapata közé való kerülésre. Míg a legjobban helyezett magyar játékos, Balázs Attila (ATP 76.) épp elődöntőzött Rio De Janeiróban az ATP500-s rangú tornán, addig a vendégcsapat legjobb embere, David Goffin nem lép pályára a hétvégén.

Az előző Davis Kupa-találkozón Ati izgalmas sorsdöntő győzelme juttatta tovább a válogatottat az ukránok ellen, 2-2-s állásnál Illya Marchenkót sikerült megvernie. A lassú játékfelület választása is kedvez, mivel Attila a tavaly Umagban (ATP250) döntőt játszott, nemrég pedig, mint említve volt, a dél-amerikai salakon is bizonyította hozzáértését a lassú borításon. Az eddigi Davis Kupa-mérlege: 18 győzelem, 11 vereség.

A magyar keret szintén kiemelkedő tagja Fucsovics Márton (ATP 84.) is. Bár Rotterdamban, Marseilleben és Dubaiban korán búcsúzott, nem felejthető el, hogy az Australian Openen a nyolcaddöntőig menetelt. A nyíregyházi játékos 2018-ban a genfi salakon (ATP250) szerezte eddigi egyetlen ATP-tornagyőzelmét. Jelen pillanatban Davis Kupa-mérlege 27 győzelem, 15 vereség. A keretet Piros Zsombor (ATP 401.), Nagy Péter (ATP 530.) és Marozsán Fábián (ATP 523.) is erősítik.

A belgák válogatottját Kimmer Coppejans (ATP 154.), Ruben Bemelmans (ATP 222.), Arthur De Greef (ATP 332.), Joran Vliegen (párosban ATP 36.) és Sender Gille (párosban ATP 43.) játékosok alkotják.

Fogadj itt a Világcsoport selejtezőire!


18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2020.03.04. (10:30).