A román fővárosban vág neki a székelyföldi alakulat a labdarúgó liga első osztályába való felkerülési harcban. Egy hét múlva jön a visszavágó.

A román labdarúgó liga fittyet hányva, hogy pünkösdhétfő van, május 20-án estére időzítette a Dinamo Bukarest - FK Csíkszereda mérkőzést. A csíkszeredai focidrukkerek mondhatják, hogy sebaj, a Csíksomlyó utáni feltöltődés még akár jót is tehet az Ilyés Róbert által irányított alakulatnak. Nyilván a csapat nem pihent, hanem maximálisan készült a hétfő esti ütközetre.

A csíkiak ellenfele, a bukaresti Dinamo (mely a román labdarúgás egyik ikonikus klubja) évek óta nehézségekkel küzd, és az idei szezont sem úszta meg anélkül, hogy az első ligába való szerepléséért extrán harcolnia kellene. Két évvel korábban kiestek történelmük során először a második ligába, a tavaly pedig a román Szuperliga osztályozón a második élvonalból érkezve győzték le az FC Arges-t, így az aktuális szezonban újra a legjobbak között szerepelhettek. Nem sok sikerrel.

Jövőre akár két székelyföldi csapat is lehet a román Szuperligában

Az FK Csíkszereda történelmet írna ha sikerülne feljutnia a Szuperligába. A 120 éve alakult székelyföldi focicsapat igazi fénykorát most éli. A 2012-es névváltás után a csapathoz érkezett a korábban Rapid Bukarestnél játszó Ilyés Róbert, aki kezdetben kettős funkciót töltött be: játékos és menedzser. 2013-ban együttműködést kötöttek az NB1-ben szereplő Puskás Akadémiával, és megalakult a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia.

Elindult az építkezés, az eredményekért viszont még egy kicsit várni kellett. Az igazi áttörést a 2018-19-es szezon jelentette, amikor sikerült feljutniuk a második ligába, és azóta is ott szerepelnek, most pedig esélyük van szintet lépni. 

Nyilván nem ők a párharc favoritjai, és ezt nagyon is láthatjuk az Unibet fogadóiroda nyereményszorzóit nézve, de ettől eltekintve csodákat még láttunk. Ha összejön akkor a következő szezonban két székelyföldi csapat szerepelhet a román első ligában: az FK Csíkszereda és a Sepsi OSK.

Az egyik csodát pont a Dinamo ellen produkálták a csíkiak 2018-ban, amikor a Román Kupában sikerült kiejteniük a bukaresti csapatot egy ikonikus mérkőzés során (videós összefoglaló a meccsről, és a büntetőkről).

Fogadások és tippek

Rengeteg fogadási lehetőség áll rendelkezésünkre az Unibeten erre a mérkőzésre is. Az alap kimeneteleken kívül több, mint 200 fogadási esemény közül választhatunk, és akár még fogadásépítővel is létrehozhatjuk szelvényünket.

Valószínűleg az FK Csíkszereda szurkolói boldogan térnének haza Bukarestből ha a párharc első mérkőzésén sikerülne egy döntetlent begyűjteni, amire nem kevesebb, mint 5.25-ös szorzón fogadhatunk, a csíkiak győzelme pedig 11.50-et ér.

május 20., hétfő

A román fővárosban megrendezett mérkőzésen a csíkiak gólja aranyat ér. Nem kevesebb, mint 2.23-ért fogadhatunk erre.

Veszélyes lenne Ilyés Róberték részéről csak a védelemre figyelni, de ha beparkolnák a szurkolókat szállító buszt a kapuba, akkor akár összejöhetne a 0-0-ás végeredmény, amire 11.50-ért fogadhatunk.

A felfokozott hangulat miatt mi lapokra tippelnénk, és úgy gondoljuk, hogy a bukaresti Dinamo begyűjt 3 sárgát, ami most 1.70-es szorzón játszható.

Oddsok a párharc győztesére:

Dinamo Bukarest - 1.15 FK Csíkszereda - 5.00

Hol lehet élőben nézni a Dinamo Bukarest - FK Csíkszereda osztályozót?

Amennyiben rendelkezel Unibetes számlával, és egyenleged nagyobb, mint nulla, akkor tudnod kell, hogy a fogadóiroda élőben közvetíti a román bajnokság osztályozó mérkőzését is, pontosabban a Dinamo Bukarest - FK Csíkszereda összecsapást.

Hagyományos dobozban (TV-ben) a mérkőzés Magyarországon nem követhető, Erdélyben pedig a Digi Sport 1 és a Prima Sport 1 közvetíti.

  Unibet élő közvetítés

Helyszín: Bukarest, Nemzeti Aréna

Hajrá srácok! Hajrá Szereda!