A szerb világelsőnek, aki oly híres flexibilitásáról és egyensúlyérzékéről (is), a háló közeli játéka nem a legerősebb pontja, és időről időre ellenfelei be-beakasztanak egy emlékezetes láb közötti nyerő ütést neki. Párizsban a svéd Mikael Ymernek (ATP 80.) sikerült így válasz nélkül hagynia.

Az jó, hogy Novak azért nem látszik haragosnak és értékelni látszik ezeket, mert utólag ott szokott lenni a mosoly az arcán. Az elsőt és talán a legemlékezetesebbet Roger Federer ütötte ellene a 2009-es US Open elődöntőjében.

Két évre rá, 2011-ben Rafael Nadal a hazai közönség hatalmas örömére Madridban emelte át lábai között a labdát Djokovic felett.

Párizsban újból elsült a tweener hot shot, ezúttal a francia Corentin Moutet ütőjéből (az alábbi videóban látható, 1:30-tól).

Ugyancsak a francia fővárosban, de ezúttal a Roland Garroson, Mikael Ymer is bemutatta a világelsőnek a gyönyörű megoldást. Persze, Djokovic simán továbbjutott a svéd elleni meccsen, de vicces, hogy annyi év után is még mindig jönnek a nyerő tweenerek ellene.


Fogadj itt teniszre!


18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.