Az Egyesült Királyságban működő Betting and Gaming Council (BGC), azaz a brit fogadási és szerencsejáték tanács szervezetének tagjai megállapodtak abban, hogy önként állítanak le minden televíziós és rádiós hirdetést, amíg az ország zárva áll, a koronavírus ellen vívott harc miatt.

A BGC tagjai május 7-től megszüntetik az összes audiovizuális reklámot, a tervek szerint június 5-ig fenntartva  ezt az állapotot. A korlátozás csak akkor kerül felülvizsgálatra, ha az állam enyhít a karantén intézkedéseken is.

Tagjaink nagyszabású bejelentése maga után vonja a televízióban és rádióban megjelenő termékek legalább felének az eltávolítását.”- mondta Michael Dugher, a BGC vezérigazgatója. „Remélem, ezután más nagyobb szerencsejáték szolgáltatók, mint például a Nemzeti Lottó is, követni fogják példánkat.

A hírlevelekben és a közösségi médiában futó reklámok továbbra is folytatódnak, de a tanács szerint a tagok jelentősen csökkentették hirdetéseik mennyiségét ezen csatornákon is.

Dugher szerint a reklámok szüneteltetése annak ellenére fog megtörténni, hogy valójában a szerencsejátékok sikere csökkent az országban, a lezárások óta. 
Nem történt robbanásszerű növekedés az online fogadások terén, a jóslatok ellenére, sőt a valóság éppen azt tükrözi, hogy a teljes bevétel akár 60%-ra is csökkenhetett.” - jelentette ki Dugher, hozzátéve, hogy „ a szerencsejáték általánosan is jelentősen visszaesett, a fogadóirodák és kaszinók bezárása valamint az élő sportok felfüggesztése miatt.

 „Bár a különböző sportokra és kaszinókra szánt reklámidő már így is alacsony, ezeknek az eltávolítása további segítséget jelenthet a Covid-19 elleni határozatok sorában.

A döntés azután született, hogy a BGC megígérte, fokozza a felelősségteljes hozzáállást a szerencsejátékok propagálását illetően, Nigel Huddleston sport és turisztikai miniszter felhívására. Utóbbi kérte a tanácsot és az Egyesült Királyság öt vezető bukmékerét, hogy vezessenek be új szabályozásokat, amelyek közül sok már szerepelt is egy tíz pontos tervezetben. Ezek a játékosok biztonságát hivatottak védeni a járvány árnyékában.

A terv alapján a BGC tagok megállapodtak abban, hogy növelik a biztonságot a szerencsejáték üzenetek terén, úgy az indirekt, mint a direkt kommunikáció típusokat illetően. Azt is megbeszélték, hogy fokozzák a beavatkozást abban az esetben, ha az ügyfelek több időt vagy pénzt kezdenek költeni, a válság előtt mért szokásokhoz képest.

Sportfogadás tippek (ingyen)

Forrás: Igamingbusiness

Borítókép: Maor Winetrob/Shutterstock.com