Kőkemény párharc várható a jégkorong Erste Liga erdélyi elődöntőjében kedden, ugyanis nagyon szoros az állás a gyergyóiak valamint a brassóiak között.

A négy győzelemig tartó párharcban a hatodik mérkőzés előtt 3-2-re vezet a hargitai csapat, és ha sikerül a bravúr idegenben, akkor a 2008-ban alapított regionális nemzetközi sorozat (aktuális nevén: Erste Liga) első fináléját játszhatja. A Corona harmadszor kerülhet döntőbe.

A sorozat nem indult jól a gyergyóiaknak, mivel az első két hazai találkozójuk után 1-1 volt az állás, viszont rögtön az első Brassóban megrendezett meccsen sikerült a mérleget javukra billenteni. A negyedik összecsapás gólgazdagra sikeredett, a Coronának hosszabbításra volt szüksége, hogy kiegyenlítse az elődöntő eredményét, melyet követett egy gyergyói 2-1-es hazai siker.

Jó pénzt hozhat a Gyergyói HK győzelme

Az Unibet fogadóiroda oddsai szerint nem úgy néz ki, hogy ez a párharc 6 meccs alatt eldől, ugyanis 2.04-es szorzón fogadhatunk a Corona Brasov győzelmére, míg a Gyergyói HK sikerére nem kevesebb, mint 2.75-ös szorzót ajánlanak.

Érdemes egyébként végig böngészni az iroda jégkorong fogadási ajánlatát, mivel rengeteg lehetőség közül válaszhatunk, például ha szeretnénk kiiktatni a döntetlen lehetőségét akkor a DNB fogadási típust kell választanunk, ami azt jelenti, hogy döntetlen esetén a tét visszajár. Ezen a piacon a Corona Brasov győzelmére 1.60-at kínálnak, míg a Gyergyói HK-ra 2.17-et.

Ha valaki újra sok gólos brassói mérkőzésre számít akkor annak ajánlott az 5,5 gól felettre fogadni, 1.72-es szorzón, míg a kevesebb, mint 6 gól 2.00-át ér.

Amennyiben a keddi találkozón a Corona nyer, akkor a sorsdöntő hetedik mérkőzést Gyergyószentmiklóson rendezik. 

Az Erste Liga elődöntőinek másik párharcán a Ferencváros és a Budapest Jégkorong Akadémia között döntetlen az állás (3-3), és március 16-án következik a sorsdöntő meccs.

március 14., kedd