A Netflix zöld utat adott egy új Squid Game nyerőgépnek és ez lesz a hatalmas stream szolgáltató első fogyasztói terméklicenc megállapodása a szerencsejáték iparban.

A nyerőgép alapja és világa az egyik legnépszerűbb Netflix sorozat, a dél-koreai túlélő dráma, a Squid Game lesz. A vadiúj nyerőgépet a Light & Wonder játékgyártó cég készíti, és több ikonikus (és halálos) pillanatot is integrálnak a műsorból, olyanokat mint a Piros fény, zöld fény, Kötélhúzás és az Üveghíd. A Light & Wonder egy digitális, online Squid Game-témájú nyerőgépes játékot is bemutat majd, ahol három bónusz kör vár majd a felhasználókra.

A fizikai Squid Game nyerőgép fődíja 200.000 és 400.000 dollár között kezdődik a konfigurációtól függően, a Light & Wonder szóvivője szerint.

A vadiúj nyerőgépet 2024-ben várják a kaszinókba, eközben a Netflix már javában készül a Squid Game: The Trials elnevezésű pop-up élmény indításra, amelyet december 6-án nyitnak meg Los Angelesben. A játékosok 70 perc alatt hat különböző kihívásban versenyezhetnek majd és a jegyárak 39 dollártól kezdődnek.

A nyerőgép és az élő játékélmény a Netflix legújabb kezdeményezései arra, hogy a 2021-ben debütált Squid Game meglepetésszerű sikere köré franchise-t építsen.

A Squid Game második évada jelenleg már készül, a Netflix pedig november 22-re tűzte ki a Squid Game: The Challenge című valóságshow premierjét, amelyben 456 versenyző a világ minden tájáról versenyezhet a 4,56 millió dolláros pénzdíjért.

Borítókép: Shutterstock.com/JuliaDorian, Virrage Images