A Veszprém nyolcadik, a Szeged pedig első alkalommal juthat elődöntőbe a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, melynek negyeddöntője szerdán kezdődik.

A veszprémiek azért szerdán lépnek pályára a német Flensburg-Handewitt otthonában, mert ellenfelüknek vasárnap mérkőzése lesz a Bundesligában. Múlt vasárnap is játszottak: 26-23-ra nyertek a Rhein-Neckar Löwen otthonában, vagyis jó formában vannak, de vélhetően fáradtabbak lesznek magyar riválisuknál. A Flensburg jó úton halad a címvédés felé a német bajnokságban, 26 győzelem mellett mindössze egyszer veszített, előnye pedig négy pont a tabella élén.

A veszprémi klub honlapján David Davis vezetőedző úgy fogalmazott, a német csapat legnagyobb erőssége, hogy az utóbbi években ugyanabban a rendszerben játszik, és a játékoskeretében sem történtek jelentős változások.

"Kemény a védekezésük, és dinamikus a támadásuk. Ez teszi őket igazán veszélyes csapattá, nekünk viszont magabiztosan kell játszanunk. Nehéz összecsapás lesz, kétségem sincs" - nyilatkozta a spanyol szakvezető, aki a dán Rasmus Lauge Schmidtet tartja a Flensburg legjobbjának. A világbajnok balátlövő nyártól éppen a Veszprémet erősíti.

Mikler Roland úgy vélekedett, nagyon nehéz dolguk lesz, mivel a Flensburg remek formában van és nagyon gyors kézilabdát játszik. Lékai Máté szerint a kapusteljesítmény és az okos támadójáték a siker kulcsa. Az irányító hozzátette, meg kell akadályozniuk, hogy ellenfelük könnyű gólokat szerezzen lerohanások végén - ugyanis ez az egyik legnagyobb fegyvere -, inkább kényszeríteni kell, hogy felállt védőfal ellen támadjon.

A német csapat négyszer játszhatott elődöntőt a BL-ben, melyet 2014-ben megnyert. A két együttes eddig tízszer találkozott egymással tétmeccsen: két döntetlen mellett a Veszprém ötször, a Flensburg háromszor nyert. Az előző idény csoportkörében a magyar csapat házigazdaként 28-27-re győzött, idegenben pedig 31-31-es döntetlent játszott.

A mostani szezon rájátszásának első fordulójában a Veszprém a portugál Sporting CP, a Flensburg pedig a fehérorosz Meskov Breszt együttesét búcsúztatta kettős győzelemmel.

A visszavágót jövő szombaton rendezik.

április 24., szerda

Pár szorzó a mérkőzésre:

A csütörtöki mérkőzés:

április 25., csütörtök

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019-04-24, 06:00

  Fogadj és nézd élőben!

Forrás: MTI