Újabb rangadó vár a Telekom Veszprémre, amely a macedón Vardar Szkopje otthonában lép pályára szombaton a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában.

Ősszel másfél hónapig rossz formában játszottak a veszprémiek, hat tétmérkőzést is veszítettek, és abban az időszakban nem tűnt valószínűnek, hogy februárban versenyben lehetnek csoportjuk második helyéért a BL-ben. A spanyol David Davis vezetőedző irányításával azonban kilábaltak a szokatlanul mély hullámvölgyből, legutóbb nagyszerű teljesítménnyel 29-26-ra legyőzték a listavezető Barcelonát, és ismét esélyük van egy jó helyezés elérésére. Amennyiben - történetük háromszázadik BL/BEK-mérkőzésén - sikerülne nyerniük a macedón fővárosban, megelőznék a 2017-es BL-győztest a tabellán, és előrelépnének a második helyre.

A Vardart a szezon előtt sokan leírták, mert a klubnál anyagi gondok vannak, a játékoskeret jelentősen átalakult, ennek ellenére eddig remekül szerepelt a BL-ben, szeptember végén például 27-25-re győzött Veszprémben, a múlt héten pedig rendkívül magabiztosan nyert a német Rhein-Neckar Löwen vendégeként.

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

David Davis számára azért is lesz különleges a rangadó, mert a Vardar Szkopje férfi és női csapatának szakmai stábjában is dolgozott.

"Remekül éreztem magamat Szkopjéban a családommal, és nagyon jó élményekkel távoztam. A hangulat nagyszerű lesz, hiszen az ottani szurkolók a veszprémiekhez hasonlóan segítik a csapatukat, és tudják, hogy fontos mérkőzésről van szó, főleg most, amikor a csoport második helyéért megy a harc. A játékosok motiváltak, és egy szép találkozót szeretnék látni. Örülök, hogy egy kiváló csapattal látogatok vissza, és jelenleg jó formában vagyunk. Nagyon nehéz lesz, de közben nagyon szép is" - mondta jelenlegi klubja honlapján a spanyol szakvezető.

A két csapat hét alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a magyar együttesnek öt győzelem és egy döntetlen után a szeptemberi volt az első veresége. Korábban a SEHA Ligában is játszottak egymással, ott két győzelem, három döntetlen és három vereség volt a veszprémiek mérlege.

február 16., szombat

Néhány szorzó az összecsapásra:

  • Teljes játékidő                                 X @ 8.00
  • Dupla esély                                      1X @ 1.57
  • Dupla esély                                      X2 @ 1.82
  • Döntetlen esetén a tét visszajár  1 @ 1.70
  • Döntetlen esetén a tét visszajár  2 @ 2.04
  • Gólok száma páratlan/páros       Páratlan @ 1.91
  • Gólok száma páratlan/páros       Páros @ 1.91

További program:

február 16., szombat

február 17., vasárnap

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019-02-15, 17:10  

  Fogadj és nézd élőben!

Forrás: MTI