A tavalyi győztes macedón Vardar Szkopje csapatát fogadja a Telekom Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, szombaton.

A macedón együttes a tavalyi nagy sikert követően idén tavasszal is eljutott a kölni négyes döntőbe, ahol végül negyedikként zárt. Anyagi okok miatt jelentősen átalakult a Vardar kerete - heten távoztak és ugyanennyien érkeztek -, és bár a szezon előtti esélylatolgatások szerint egyértelműen gyengült a csapat, az eddigi eredmények nem ezt mutatják.

A macedón együttes a SEHA Liga alapszakaszában mind a négy eddigi meccsét megnyerte, a BL-ben pedig előbb a címvédő francia Montpellier-t, majd a svéd Kristianstadot is legyőzte. A Veszprém előbb hazai pályán nyert a lengyel Vive Kielce ellen, majd kikapott Barcelonában.

A Veszprém és a Vardar eddig hatszor találkozott egymással a BL-ben, a mérleg magyar szempontból öt győzelem és egy döntetlen, a SEHA Ligában viszont két győzelem, három döntetlen és három vereség. A szkopjei távozók közül a spanyol színekben Európa-bajnok kapus, Sterbik Árpád éppen Veszprémbe igazolt, a macedónok új játékosai között pedig ott van a szlovén ir Stas Skube és az orosz balátlövő Szergej Gorbok, akik legutóbb a MOL-Pick Szegedben szerepeltek, vagyis mindkét oldalon vannak, akik jól ismerik az aktuális ellenfelet.

Momir Ilic (b2). MTI Fotó: Bodnár Boglárka

"Jó együttest alkotnak, és hatalmas önbizalommal érkeznek Veszprémbe. Szeretnénk folytatni a hazai győzelmek sorát a Bajnokok Ligájában, ezért mindent meg fogunk tenni. Ha fegyelmezetten koncentrálunk a dolgunkra, úgy gondolom, jó esélyünk van nyerni szombaton" - nyilatkozta a klub honlapján Ljubomir Vranjes vezetőedző.

A szlovén beálló, Blaz Blagotinsek úgy fogalmazott, remekül játszik az új szezonban a Vardar, amely nagyon gyors, és a védelme is kiváló.

"Nekünk sokkal jobban kell játszanunk, mint Barcelonában. Sokkal jobban kell koncentrálnunk és jobban kell védekeznünk. Ha pedig jól megy a védekezés, akkor jönnek majd a könnyű gólok lerohanásból" - vélekedett.

A MOL-Pick Szeged a B csoportban az ukrán Motor Zaporizzsja otthonába látogat vasárnap. A magyar bajnok két szoros sikerrel kezdte a csoportkört: előbb Eszéken a horvát PPD Zagrebet, majd hazai pályán az előző idényben ezüstérmes francia HBC Nantes együttesét győzte le. Utóbbi találkozó legjobbja a horvát kapus Marin Sego, valamint Bodó Richárd volt, aki a második félidőben nyolc gólt dobott. A magyar válogatott balátlövő az európai szövetségnél (EHF) bekerült a hétvége válogatottjába, a közönségszavazáson pedig a forduló legjobbjának választották.

A szegediek eddig kétszer találkoztak ukrán riválisukkal tétmeccsen: a 2014/15-ös szezonban otthon egy, idegenben négy góllal győztek. Jelenlegi keretükből négy játékos - Dean Bombac, Balogh Zsolt, Alen Blazevic és Jonas Källman - az akkori párharc mindkét meccsén pályára lépett. A két együttes idén augusztusban felkészülési mérkőzésen is összecsapott, és némi meglepetésre 28-26-ra a házigazda ukránok nyertek.

A legutóbbi BL-döntő mindkét résztvevője, a Montpellier és a Nantes is két vereséggel kezdte a csoportkört, és két forduló után a Szegeden és a Vardar Szkopjén kívül már csak a Paris Saint-Germain és a dán Skjern HB százszázalékos, a Motor Zaporizzsja éppen utóbbi két együttestől kapott ki.

Az alsó ágon, a C csoportban a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Javier Sabaté és a kapus Borbély Ádám csapata, a lengyel Wisla Plock a harmadik mérkőzését is megnyerte: szerdán a finn Riihimäen Cocks együttesét győzte le 34-18-ra.

szeptember 29., szombat

Néhány odds a Veszprém - Vardar összecsapásra:

  • Veszprém nyer -3.5 hendikep   1.83
  • Vardar +3.5                                  1.90
  • Gólok száma 52.5 felett            1.42
  • Gólok száma 58.5 felett            2.85

szeptember 30., vasárnap

  Fogadj és kövesd élőben!