Szombaton 13 órától rendezik a férfi kézilabda NB I döntőjének első mérkőzését, amelyen a MOL-Pick Szeged a címvédő Telekom Veszprém csapatát fogadja.

A két együttes a mostani idényben eddig háromszor találkozott egymással. A bajnokságban két idegenbeli siker született, októberben a Veszprém 30-21-re, márciusban a Szeged 32-31-re győzött vendégként. A Magyar Kupa debreceni döntőjében április közepén 23-21-re a veszprémiek nyertek.

A bajnoki finálét a szegediek teljes kerettel várják, minden játékosuk egészséges. A klub honlapjának beszámolója szerint az edzéseken főként a taktikai elemek gyakorlása játssza a főszerepet, emellett több taktikai értekezlet színesítette a heti programot.

Bodó Richárd (b). MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A válogatott balátlövő, Bodó Richárd kijelentette: 15 gólos különbséggel megelégedne, az megnyugtató lenne a veszprémi visszavágóra.

 

A viccet félretéve, bármekkora szegedi győzelemnek nagyon fogok örülni. Vannak sérültjei ellenfelünknek, de rendkívül kiélezett találkozóra és párharcra számítok. Mindig tudnak újdonságot mutatni védekezésben, és valaki extrateljesítményt nyújt náluk - mondta.

 

Jonas Källman csapatkapitány végig kiélezett csatára számít.

 

Egyszer már legyőztük idén őket, néhány lépésre vagyunk csak tőlük. Nagyon keményen kell dolgoznunk, és a legfontosabb, hogy higgyünk benne, ismét nyerhetünk - nyilatkozta a svéd balszélső.

 

Juan Carlos Pastor vezetőedző úgy döntött, a pénteki edzés után a csapat egy Szeged melletti településre utazik, és ott tölti az éjszakát.

 

Mindenképpen építő jellege van ennek az estének, hogy a fináléra együtt, közösen hangoljunk. Ez is egy csapatépítés. Minden játékos átérzi az első meccs fontosságát, tudja, mi a feladata, és nagyon szépen dolgozik mindenki - magyarázta.

 

Hozzátette, finomítják a taktikájukat, bár nagy meglepetéssel egyik csapat sem tud szolgálni, jól ismerik egymást a felek. A spanyol szakvezető elismerte, a német THW Kiel otthonában hét góllal elveszített Bajnokok Ligája-mérkőzésen, valamint a Magyar Kupa-döntőben is hihetetlen hibákat követtek el, labdákat ajándékoztak az ellenfélnek, amely ezeket könyörtelenül megbüntette.

 

Ezt ezen a szinten nem szabad megengedni. Precízen, okosan kell támadnunk - szögezte le.

 

A veszprémiek vezetőedzője, Ljubomir Vranjes kijelentette, a szezon egyik legjobb mérkőzését kell játszaniuk, hogy győzhessenek idegenben.

 

Jól ismerjük egymást, így szerintem a kulcs a napi forma lehet majd. Aztán ott van még a védelem és a kapusteljesítmény, ami mindig fontos, ezekre is komolyan készülünk - nyilatkozta. Csapatából a francia William Accambray, a svéd Andreas Nilsson, valamint Győri Mátyás, és minden bizonnyal Lékai Máté is hiányzik majd.

 

Mirko Alilovic. Fotó: MediaPictures.pl/Shutterstock.com

Már november végén bejelentették, hogy a horvát válogatott kapus, Mirko Alilovic idén nyáron Szegedre igazol, ennek ellenére Vranjes neki szavazott bizalmat a kupadöntőben, amit bravúros teljesítménnyel hálált meg. Jelenlegi klubja honlapján a játékos úgy fogalmazott, egy hiba, vagy egy rossz nap sok mindent eldönthet a két csapat között.

 

Óvatosnak kell lennünk, mivel a Szeged mindent meg fog tenni, hogy jó eredményt érjen el a visszavágóra. Mi győzni megyünk oda, mert nem szeretnénk, ha mindenről a veszprémi meccs döntene. Két-háromgólos előny jó eredmény lenne. Nem jó, ha sokkal nyerünk, mivel az nyugodttá és kényelmessé tehetne minket, és a Szeged van olyan jó csapat, hogy meglepjen minket - magyarázta Alilovic.

 

Gasper Marguc is nagyon kemény összecsapásra számít, és olyan játékot vár saját maguktól, mint a kupadöntőben.

 

Szeretnénk nyerni, ami szerintem egyáltalán nem lehetetlen. A kupadöntőben nagyon jó volt a védelmünk, ahogyan a Szegedé is, viszont a döntő pillanatokban mi koncentráltabbak voltunk - magyarázta.

 

A szombati első meccs 13 órakor kezdődik Szegeden, a veszprémi visszavágót pedig jövő vasárnap 15 órától rendezik.

13:00 Szeged - Telekom Veszprém 2.00 8.00 2.09

Az eddigi bajnokok:

25-ször: Veszprém
15-ször: Bp. Honvéd
12-szer: Elektromos
9-szer: Újpest
5-ször: Bp. Spartacus
4-szer: Tatabánya, Munkás TE
3-szor: Győr, Bp. Vörös Meteor, Csepel
2-szer: Szeged, VM Közért, MAFC, VII. ker. Levente Egylet, VAC
1-szer: Dunaferr SE, Debreceni Dózsa, Bp. Vasas, Belvárosi TVK

Forrás: Admin