Továbbjutást és csoportgyőzelmet remél a magyar futsal-válogatott a jövő csütörtökön kezdődő győri világbajnoki selejtezőben, melyben az ukrán, az angol és a belga csapat lesz az ellenfele.

A Győrben tartott pénteki sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a négyesből az első kettő lép tovább a selejtező utolsó, playoff-körébe. Druskó Zoltán, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) futsal bizottságának vezetője pedig mindehhez hozzátette, hogy a továbbjutáson túl fontos lenne megnyerni a csoportot, mert a tavaszi playoff sorsolásán az elsők kiemeltek lesznek, azaz a magyar együttes így elkerülné a kontinens legjobbjait.
"A románok elleni mérkőzés után most találkozott a csapat újra, így kifejezetten jó a hangulat az öltözőben - idézte az MLSZ honlapja Sito Rivera szövetségi kapitányt, aki az októberi, sikerrel megvívott Eb-selejtezőre utalt, melyen a válogatott kivívta a szereplés jogát a jövő februári kontinenstornán. - Azt a sikert kicsit kiélveztük, de most már a következő feladatra kell koncentrálnunk."

futsal-001

Falcao, a nagy varázsló. Fotó: mooinblack/Shutterstock.com

A spanyol szakember úgy látja, hogy a mostani ellenfelek az európai középszintet képviselik, igaz, Ukrajna kiemelkedik a csoportból, ám szerinte közel sem verhetetlen, elég csak a két évvel ezelőtti Eb-selejtező playoffra gondolni, amikor csupán idegenben lőtt több góllal kerekedett a magyar együttes fölé.
"Nagy lehetőség a csapatnak, a sportágnak és az egész országnak is, hogy pár hónappal az Eb-selejtező sikere után kijuthatunk a vb-re is" - tette hozzá a szakember.
A házigazda magyarok jövő csütörtökön Belgium legjobbjai ellen kezdenek, majd másnap az angolokkal találkoznak, s végül vasárnap mérik össze tudásukat Ukrajna válogatottjával.
"Kiegyensúlyozott a csoport, bár az ukránok a legerősebbek, így ugyanannyi esély van az első, de a harmadik helyre is - vázolta az esélyeket Trencsényi János csapatkapitány. - Remélhetőleg sikerül megverni Belgiumot és Angliát, így az utolsó meccsre marad a csoportelsőség kérdése."
A selejtezőtornának a Magvassy Mihály Sportcsarnok ad otthont. A napijegyek 1500, a háromnapos bérletek pedig 3000 forintba kerülnek.
A 24 csapatos világbajnokságot jövő szeptemberben Kolumbiában rendezik, melyre Európából hét csapat jut majd ki.

(forrás: MTI)