Simona Halepnek az idén sok teljesítménye volt, elsősorban megnyerte pályafutása első Grand Slam-tornáját, a világranglista csúcsán áll, és a nemrég kiválasztott 2018-s WTA-idény legszebb meccsének egyik szereplője.

A montréali döntő, amelyet Sloane Stephens ellen játszott, ténylegesen emlékezetesre sikerült. Az alig két hónappal azelőtt zajlott Roland Garros-döntő után, ugyanaz a két játékos állt egymással szemben a kanadai torna döntőjében is. A majdnem három órás, izgalmas küzdelem után, Simona 7-6, 3-6, 6-4-s győzelmet harcolt ki. Stephensnek nem sikerült megbosszulnia a párizsi vereséget, viszont nagy mértékben hozzájárult a meccs látványosságához. A két különböző játékstílus összecsapása a legjobbat hozta ki a két játékosból. Simona és Sloane is már a jövő idény első Grand Slam-torna, az Ausztrál Open esélyeseinek listáján szerepelnek. A román lány a második 9.00-s szorzóval, az amerikai pedig a hetedik 15.00-s szorzóval.

Toni (újra) beszél, figyelem!

Toni Nadal, Rafael Nadal unokaöccse és volt edzője, nem látja valószínűnek, hogy Roger Federernek még sikerül bővíteni Grand Slam-győzelmeinek számát. A spanyol edző azt, is hozzátette, hogy az elmúlt időszakban is volt amikor így gondolta, de Roger ellenkezőjét bizonyította. Szóval, ez azt jelenti, hogy Toni nem sok újdonságot közölt, csak a svájci lett időközben idősebb..... A 20-szoros Grand Slam-bajnok azért a bukik szerint egyáltalán nem esélytelen a jövő idény legrangosabb tornáin. Az Ausztrál Open megnyerésére 7.00-s a szorzója, a Roland Garroson még nem biztos, hogy indul, a Wimbledon és US Open megnyerésére pedig 4.00-s, illetve 8.50-s a szorzója.

Állítólag, Roger a szünidőben a röptéjét és a tenyeresét szeretné tovább élesíteni, tehát még támadóbb hozzáállást várhatunk tőle a következő idényben. Ez előrevetíthető is volt, mivel észlelhető volt játékában az idény második felében, hogy sokszor kényelmetlen helyzetbe került a labdamenetekben, mivel nem tudta úgy vezetni őket mint ahogy szerette volna.

Bollettieri tovább alkot

Izgalmas újdonságnak számít a rajongók számára, hogy a legendás edző, Nick Bollettieri, aki olyan játékosokat edzett mint Andre Agassi, Maria Sharapova, Venus és Serena Williams, Moniva Seles, egy újabb szakkönyv megírását fejezte be. A 87 éves, világhírű odaadása nem tűnik csökkenni, amit az is bizonyít, hogy az említett könyvének szövegét kézzel írta(!), mivel a számítógépet nem tudja használni. Nagy érdeklődéssel lesz fogadva majd ennek megjelenése.

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2018.11.26. (08:54).