Kételyek övezték a két 33 éves, sérülésből nemrég felépülő játékos szerepléseinek színvonalát, de a rajongóik nyugodtak maradhatnak, mivel mindkettő még versenyképesnek látszik. 

A világranglista 177. helyére került Jo-Wilfried Tsonga már a tavalyi idény végén sikerült visszatérnie a pályára, de nem volt egyáltalán meggyőző. Egy meccset nyert, négyet pedig veszített. A múlt héten viszont, Brisbaneben már emelte teljesítményét és a torna elődöntőjéig menetelt. Az is igaz, hogy ezalatt, az ifjú Alex De Minaur kivételével, nem voltak a legacélosabb ellenfelei, de akkor is ez biztató eredménynek számít. Lomhább és pontatlanabb játéka mint amilyen volt régebb, de nem lehet még leírni.

Tomas Berdych (ATP 57.), aki 2018 júniusától nem játszott, még jobb eredményt ért el a szezon első hetében Dohában. Csak a verseny döntőjében győzték le és a játéka is a vártnál ígéretesebben festett. Nem sok nyoma látszott a hosszas kimaradásnak, így cseh játékos majdnem tornagyőzelemmel tért vissza. Az ő esetében is igaz az a tény, hogy nem az élvonal tagjait kellett vernie ezalatt. Ilyen körülmények között lehetnek némi elvárásaink a két játékostól a közeledő Ausztrál Openen, de ne ragadjon magával nagyon az indulat, mivel a ranglistán elfoglalt helyük miatt nehéz sorsolásra várhatnak.

Ha már az elmúlt hétről beszélünk, akkor egy újonnan felfedezett játékosról, a 18 éves, kanadai Bianca Andreescuról szükséges néhány szót ejteni, hiszen Aucklandban szinte fájdalmasan közel került a végső győzelemhez, méghozzá úgy, hogy közben Caroline Wozniackit és Venus Williamsot is verte. Csak Julia Goerges tudta megállítani, és ő is csak egy kategorikusan elveszített első játszma után. Roppant ígéretes Andreescu támadó játéka. Az agresszívításához jó taktikai meglátás és okos védekezési készség is társul már ilyen fiatalon, ami nem kis dolog.

Ezen a héten Sydneyben, Aucklandban és Hobartban élesítik tovább a teniszezők játékukat, hiszen a következő héten már kezdődik is az idény első Grand Slam tornája, a vidám Australian Open.

Keddi kiemelt mérkőzések:

január 08., kedd

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.01.07. (13:16).