A Lega Serie A, az olasz labdarúgás felső divíziójának a vezető szervezete közölte a 2019-20-as szezon további menetrendjét. Sőt mi több, az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) elnöke, Gabriele Gravina reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy jövő hónapban akár a szurkolók is visszatérhetnek a stadionokba. 

Juri Pozzi/Shutterstock.com

Pár napja írtunk róla, mostanra pedig már hivatalosan is megerősítették, hogy a Serie A újrakezdésére június 20-án kerül sor, és a bajnokság augusztus 2-án ér véget, úgy, hogy szinte minden nap lesznek meccsek ebben az időszakban. A szervezet arra törekszik, hogy befejezze a fennmaradó 12 játékfordulót, és azt a 4 mecset, amelyek hátra maradtak a szezon leállításakor.

Az olasz bajnokság a Torino - Parma találkozóval re-startol június 20-án, helyi idő szerint 19:00 órakor, ezt követi a Verona - Cagliari találkozó. Másnap, június 21-én, az Inter Milan a Sampdoria ellen lép pályára, míg az Atalanta a Sassuolót fogadja.

A tervek szerint a hétvégi fordulók szombattól hétfőig tartanak, hétközben pedig keddtől csütörtökig zajlanak. A legtöbb találkozó estére van kiírva, a nyári hőség miatt. Legkorábbi időpont egy meccs kezdetéhez 17:15, továbbá 19:30 és 21:45 a kitűzött kezdési időpont (helyi idő szerint).

A Serie A újraindítása előtt viszont ha minden igaz, már láthatunk olasz focit, ugyanis a tervek szerint június 13-án rendeznék az olasz kupa elődöntőit, míg 17-én a döntőt. Az elődöntőben a Juventus az Ac Milan (első találkozó eredménye: 1-1), míg a Napoli az Inter Milan (első mérkőzés eredménye: 1-0) ellen lép pályára.

Gravina kijelentette reményét, miszerint szeretne látni akár egy kisebb néző közönséget is a stadionokban, a bajnokság végéig. Szerinte elképzelhetetlen, hogy ne lehessen megoldani a szükséges óvintézkedések betartásával kisebb embercsoportok befogadását 60000 férőhelyes stadionokban.

Forrás: Sportbusiness.com