Soha életedben nem fogadtál semmilyen sporteseményre, de a most zajló labdarúgó Európa-bajnokságon kipróbálnád? Akkor az alábbi információk hasznosak lehetnek számodra.

Szöggezzük le már az elején, hogy a sportfogadásból nem fogsz meggazdagodni. Igen, vannak olyan személyek akik ebből élnek, de mindezt hosszú évek tapasztalatai által érték el, s a bukások mindig is benne voltak a számításaikban. Jelen esetben nem is ez a célod (reméljük), hanem, hogy pl. egy Skócia - Csehország Eb-mérkőzést élvezetesebbé tegyél, akár. S erre tökéletes megoldás a sportfogadás. Gondolj csak bele. Lehetséges, hogy egyetlen egy játékost sem ismersz egyik válogatottból sem (egyébként mi sem tartunk nagyon előrébb, nyugi), viszont kezdők szerencséjével élve fogadsz, hogy lesz legalább három gól az említett mérkőzésen, ami egy fogadóiroda kínálatában úgy jelenik meg, hogy: "több, mint 2.5 gól", s erre felajánlanak egy nyereményszorzót. 

Hogy mi az a nyereményszorzó, vagy angolul odds?

Benne van a nevében. Egy szorzó. A feltett tét értékét szorozd be az illető értékkel, s megkapod a várható nyereményed. Ebből vond ki a feltett tét értékét, és már meg is van, hogy mekkora profitot érnél el az adott fogadás által.

Maradjunk a skót - cseh "rangadónál, ahol a legalább 3 gólért 2.65-ös szorzót ajánlanak, ami azt jelenti, hogy amennyiben 1000 forinttal fogadsz, akkor 2650 forintot nyerhetsz, a tiszta profitod (várható nyeremény - tét) pedig 1650 forint lehet.

  • 1000 HUF (tét) x 2.65 (nyereményszorzó) = 2650 HUF (várható nyeremény)
  • tiszta profit: 2650 HUF (várható nyeremény) - 1000 HUF (tét) = 1650 HUF

Ha ezt a fogadást elhelyezed, vagy egy ehhez hasonlót, akkor téged gyakorlatilag nem érdekel, hogy ki az a 22 báb a pályán. A lényeg, hogy bárki is az, de legyen gólzápor a mérkőzésen. Úgy ülsz le meccset nézni, hogy: "Hajrá gólok!"

Mire van szükséged, hogy fogadást helyezz el a foci Eb-re?

Induljunk ki abból, hogy például egy olyan eszköz kell, amelyről jelen pillanatban ezt a cikket olvasod. Ha telefon, akkor az, ha pedig asztali gép, vagy laptop, netalán tablet, akkor az is megteszi. Okostelefon esetén nem kell extra applikációkat letöltened, bár erre is van lehetőséged, elegendő ha az általad használt böngészőben belépsz a fogadóiroda weboldalára.

Először is szükséged van egy sportfogadás számlára egy általad választott irodánál. Regisztrálnod kell, megadván e-mail címed, illetve bizonyos személyes adatokat, mint pl. lakcím, telefonszám, meg hasonlók. Sikeres belépés után pedig végig böngészheted az adott fogadóiroda kínálatát, amit egyébként megtehetsz új felhasználó készítése nélkül is.

A következő lépés a fogadási számládon az egyenleged feltöltése. Itt több fizetési lehetőség közül is választhatsz, de mivel gyanítjuk, hogy kezdő vagy ilyen téren is, kevés az esély, hogy rendelkezel elektronikus pénztárcával (pl. Skrill, Neteller, meg hasonlók), ezért a leggyorsabb megoldás számodra a bankkártya. Válaszd ezt a befizetési módot, s pár adat megadásával egyenleged fel is töltheted. A minimum befizetési összeg általában olyan 3000 forint körüli összeg szokott lenni, de ez nagyon irodafüggő.

Megvan a számla, fel is töltötted? Irány a "játszótér", avagy a fogadási kínálat. Válassz ki egy meccset, s végig nézheted, hogy mennyi mindenre fogadhatsz. Például tétet helyezhetsz el a mérkőzés győztesére, a gólok számára, gólszerzőre, büntetőlapokra, szögletek számára, pontos eredményre, félidő eredményére, de gyakorlatilag főleg a foci Eb-s mérkőzéseknél 500 és afölötti lehetőség áll rendelkezésedre.

Ha valamelyik esemény megtetszett, akkor kattints az adott kimenetel nyereményszorzójára (fent már megtanultad, hogy mi az), s a megjelenő szelvényen állítsd be a tét nagyságát, majd helyezd el a fogadást. Ennyire egyszerű. Gyakorlatilag három lépés: 1. regisztráció 2. befizetés 3. fogadás

Magyarországra is fogadhatok a 2021-es foci Eb-n?

Természetesen. Sőt, a magyar válogatott mérkőzéseire, legyen szó akár a Portugália, a Franciaország, vagy a Németország elleni találkozókra sokkal több fogadási lehetőséged is van, mivel általában az irodák figyelembe veszik a helyi piac igényeit. Például a Budapesten megrendezendő magyar - portugál összecsapásra közel 600 lehetőség közül válogathatunk. Olyasmire fogadhatunk, hogy lesz-e piros lap a mérkőzésen, Magyarország hány büntetőlapot kap, melyik magyar játékos szerez gólt, vagy akár arra is helyezhetünk el tétet, hogy egy játékos nem lő gólt, mennyi lesz a labdabirtoklás stb. stb.

Nálunk, sportfogadóknál van egy olyan íratlan szabály, hogy kedvenc csapatra, így pl. Magyarországra nem jó fogadni, de ez csupán csak azért létezik, mert egy esetleges bukott fogadás után nem illik bántani azt akinek szurkolunk. De természetesen ebben is lehet örömöt lelni, mondjuk ha Szalai Ádi portugálok elleni góljára fogadunk (5.30-as szorzón tehetjük ezt meg e cikk írásakor), s ez összejön, akkor dupla sikerként könyvelhetjük el.

Szalai Ádám az Andorra elleni vb-selejtezőn (Fotó: Martin Silva Cosentino/Shutterstock)

Élő fogadás a labdarúgó-Európa-bajnokságra

Mivel egy folyamatosan pörgő, gyors világban élünk ezért nagyon gyakori jelenség, hogy kezünkben van telefonunk. Ismerős, ugye? Előnyök és hátrányok. Viszont most csak az előbbire koncentráljunk. Gyakorlatilag bárhol tartozkodunk megköthetjük fogadásunk, és ami a legjobb, hogy mindezt nem csak a mérkőzések előtt, hanem közben is.

Nem tudom, hogy ki hogy van ezzel, de meccsek közben nem egyszer érezhető volt, hogy valami fog történni. Mondjuk úgy, hogy "benne volt a levegőben a gól". És megtörtént. Nos, mindez előnyünkre is vállhat, ha például élőben fogadunk, amit megtehetünk az alábbiakban említésbe kerülő irodáknál. Sőt, egy fogadásból ki is lehet szállni, a cash-out (felvehető most) funkció segítségével, amit nem olyan rég vezettek be a bukmékerek. Jó pár évvel ezelőtt, csak álmodtunk róla, most viszont már valóság.

Melyik irodánál fogadjak a foci Eb-re?

Ezt a kérdést a végére hagytuk, ugyanis úgy gondoljuk, hogy ez nagyon egyénfüggő. Mivel gyanítjuk, hogy nagy valószínűséggel mobilodról fogadnál, így a Tippmix az kiesik a számításból, hacsak semmilyen módon nem tudod megoldani a befizetést, és csak készpénz áll rendelkezésedre, hogy fogadj. Ebben az esetben lehet menni a lottózóba. Ha viszont van bankkártyád, akkor sokkal több a lehetőséged, legyen szó akár Tippmixpro-ról, vagy bármely külföldi irodáról. A lényeg, hogy olyan szolgáltatót válasz, amely megbízható.

Ha véleményünk érdekel, akkor mi kettő fogadóirodát tudunk ajánlani tiszta szívből, a honi mellett: bet365 és Unibet! Mindkettőnél találsz új regisztrálóként befizetési bónuszt, mind a kettő teljes mértékben biztonságos, gyakorlatilag a sportfogadás világpiac két jelentős szereplőjéről van szó, mely évek óta ott van a topon, mint az Adidas és a Nike. Már csak ízlés kérdése, hogy neked melyik jön be jobban. 

A bet365 az a tipikus brit iroda, ezért náluk rengeteg angol piacra vonatkozó fogadási lehetőséget találsz, míg az Unibet sokkal több figyelmet fordít a magyar piacra, ettől eltekintve az előbbinél is számos ajánlat létezik, csak nem annyira egyénre (Magyarországra) szabott, hanem inkább globális.

  bet365 Regisztráció     Unibet Regisztráció

Végül, de nem utoljára megemlítenénk, hogy az Unibet irodával van egy közös ajánlatunk is. Ha általunk regisztrálsz hozzájuk, akkor a befizetésed követő héten egy 10.000 forint értékű ingyenes fogadás is jár számodra. Több részletett az exkluzív ajánlatunkról itt olvashatsz.

A sportfogadásra szórakozási lehetőségként tekints! Tedd élvezetesebbé a foci Eb-t fogadások által, de mindezt csak oly mértékben, abból az extra pénzedből, amiből mondjuk elmennél moziba!

Játssz felelősen!

Borítókép: Fotó: evgenikoltsov/Shutterstock