Bernard Tomic újra a középpontban, de ahogy már megszokhattuk, nem a játéka miatt.

Bernard Tomic (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

Az ausztrál játékos az idén sem kezdi jól az idényt. Az Ausztrál Open első fordulójában Marin Cilictől kapott ki és a sajtótájékoztatóján (talán a vereség keserűségében)  az ausztrál Davis Kupa csapatkapitányának, a kétszeres Grand Slam-bajnok Lleyton Hewittnek esett neki kemény vádakkal. Azt meg kell említeni, hogy Hewitt egy évvel ezelőtt kijelentette, hogy nem valószínű, hogy Tomic még játszani fog az ausztrál Davis Kupa csapatának színeiben. Tomic szerint Lleyton rossz hatással van a csapatra és már senki sem kedveli őt. Az elégedetlenek sorába Nick Kyrgiost és Thanasi Kokkinakist is besorolta. Szerinte furcsa, hogy bár Lleyton már hivatalosan visszavonult, még mindig a játszik a Davis Kupa páros meccsein. Szóba hozott egy esetleges érdekkonfliktust is, amely szerint Lleyton saját pénzügyi érdekei szerint cselekedne bizonyos játékosokat illetően. Bernie tisztán kimondta, hogy Hewitt távozását akarja a Davis Kupa válogatott éléről.

Utólag, Kyrgios és Kokkinakis sem akartak a témáról beszélni. Mondhatjuk azt, hogy Nick félszájjal tagadta feszült helyzetet Hewittal, de nem adott kategorikus válaszokat. Nem sok időre rá Bernard kijelentéseitől, sokan Lleyton pártjára álltak (közöttük Roger Rasheed is, aki Hewittal dolgozott együtt 2003 és 2006 között) és Tomicnak azt tanácsolták, hogy inkább a saját romba dőlt karrierjével foglalkozzon. Végül is, Bernie szavaira már nem sokan adnak, mivel enyhén fogalmazva, nem éppen szerencsés perióduson halad át pályafutásában. Sportolói komolytalansága miatt, inkább már csak médiasztárként gondolnak rá a teniszrajongók. Mindenesetre, nem így és nem ilyenkor kellett volna ilyen kijelentéseket tegyen, és minden bizonnyal, ezek a szavai nem fognak neki jót tenni. Hewitt ezt válaszolta:

Annyit még hozzá kell tenni a témához, hogy amíg Tomic, Kyrgios és Kokkinakis már az első körben búcsúztak az Australian Opentől, addig Hewitt pártfogoltja, Alex De Minaur már a harmadik fordulóban van, ahol egy Rafael Nadal elleni ígéretes összecsapás várja.

január 18., péntek

Fogadj az Australian Openre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.01.1. (09:16).