A skandináv élvonalbeli labdarúgó-bajnokság képviselői megerősítették a hírt, miszerint a szezon elkezdésére törekszenek június 14-ei dátummal, sőt a szurkolók is engedélyt kapnának a stadionok látogatására.

A 32 tagú Allsvenskan és a második szintű Superettan kedden találkozott, és megvitatták a szezon kezdetének terveit. Így született meg a június 14., mint visszatérési időpont. Jelenleg folyamatban van a két verseny terveinek véglegesítése, figyelve arra, hogy a javaslatnak illeszkednie kell az Uefa európai irányító testületének nemzetközi naptárához.

Az Allsvenskan képviselői elmondták, hogy bár továbbra is céljuk a meccseket szurkolók előtt játszani, ugyanakkor folyamatosan követik a helyzet alakulását Svédországban, és a jövőben is betartják az illetékes hatóságok és a kormány esetleges új irányelveit. A svéd iskolák, éttermek és üzletek nyitva maradtak, Stefan Löfven miniszterelnök pedig felszólította a lakosságot, hogy viselkedjenek felnőttek módjára.

Mindeközben Svédország szomszédja, Dánia, reméli, hogy május 17-én folytathatja a Superliga bajnokságot, bár a mérkőzéseket zárt ajtók mögött játszanák.

 

Míg az Allsvenskan terveket szövöget, a holland Eredivisie úgy tűnik befejezi a 2019-2020 évadot, alkalmazkodva ahhoz a kormányrendelethez, ami meghosszabbítja a nyilvános rendezvények tilalmát egészen szeptember 1-ig.

Sportfogadás tippek egy helyen

Forrás: Sportbusiness.com

Borítókép: Fotó: katatonia82/Shutterstock.com