Fogadnál rá, hogy idén átadásra kerül a tavaly elhalasztott irodalmi Nobel-díj? Ha igen, akkor irány az Unibet fogadóiroda!

1901 óta osztják ki a legjobb irodalmi műveknek a Nobel-díjat, és a tavalyi kimaradás nem először történt meg az évek során. A világháborúk egyes esztendőiben döntöttek úgy, hogy elmarad, aztán 2018-ban egészen más jellegű dolog miatt nem került kiosztásra. A Svéd Akadémia egyik tagja, Katarina Frostenson és férje okozta a bonyodalmakat. Volt is egy belső vizsgálat, mely szerint a férj számos nőt szexuálisan zaklatott, de az is kiderült, hogy a költő feleség, aki tagja volt a díjat odaítélő testületnek, éveken át kiszivárogtatta a nyertesek nevét.

Egy sor lemondás követte az esetet, és újraszervezést követeltek, ami nem feltétlenül zajlott le. Több száz svéd író, színész, újságíró és más kulturális szereplő viszont úgy döntött, hogy megalakítják az Új Akadémiát, amely úgymond a Nobel-díj alternatívája lett. Emiatt jogosan merül fel a kérdés az Unibet bukmékereinél, hogy mi lesz a 2019-es irodalmi Nobel-díjjal, hiszen egy botrány nem teheti tönkre a több mint 100 éves múlttal rendelkező elismerést. Kettes szorzót kínál az iroda arra, hogy idén már átadják a Nobelt az irodalom terén. A fogadási lehetőséget az Egyéb - Nem Sport / Globális / Nobel-díjak részen találod!

Átadják az irodalmi Nobel-díjat 2019-ben?

Igen 2.00