Koreaiak vihetik el a kitüntetést!

Néhány hónapja találkozott egymással Észak-, és Dél-Korea vezetése, és a közöttük hosszú ideje zajló háború lezárásáról tárgyaltak. Kim Dzsongun és Mun Dzse In kézen fogva sétáltak, új fejezetet nyitva a két Korea életében. "Új történelem kezdődik most. A béke korszaka a történelem kezdőpontjától" - írta Kim Dzsongun a Béke Házának vendégkönyvébe, a találkozó kezdetén.

Koreai elnökök kézfogása. Fotó: Blue House/Wikipédia

Az atom nagy szerelmese végül lemondott a piros gomb megnyomásáról, és ezzel a Nobel-békedíj legfőbb várományása lett az Unibet fogadóirodánál, ahol tehetünk fel pénzt a díjra, az Egyéb - Nem sport kategóriában. Kim Dzsongun és Mun Dzse In áll a kínálat élén, a történelmi békekötésnek köszönhetően. Rájuk közösen fogadhatunk 1.83-as szorzóért, míg a második legesélyesebb messze lemaradva 7.00-es oddsért Donald Trump.

A történelem első békedíjasa 1901-ben Henry Dunant volt, a Nemzetközi Vöröskereszt alapítója, illetve Frédéric Passy az első francia béketársaság elnöke. Őket olyan nevek követték, mint például Theodore Roosevelt, Henri La Fontaine, Martin Luther King, vagy épp Teréz anya. Háborút lekötő békéért többször is kaptak már díjat, többek között Henry Kissinger és Le Duc Tho a vietnámi harcok lezárásáért 1973-ban. A tavalyi győztes nem személy, hanem szervezet volt (Nukleáris Fegyverek Megsemmisítéséért Küzdő Nemzetközi Mozgalom).

Nobel-békedíj fogadási kínálat: