Irina Begu (WTA 81.) az elvárásoknak eleget tett és az erdélyi torna döntőjébe jutott, ahol a papírformát borító Gabriela Ruse (WTA 176.) lesz az ellenfele.

Begu az elődöntőben szinte lemosta Irina Bara-t a pályáról, akit alig 54 perc alatt 6-1, 6-0-s roppant acélos szerepléssel búcsúztatott. Hatalmas erőfölényével nem tudott mit kezdeni ellenfele, akinek adogatása igencsak alacsony színvonalú volt. Gabriela Ruse viszont annál jobban meg kellett dolgozzon a döntős helyért. Három játszmában sikerült legyőznie a nála esélyesebbnek vélt Jaqueline Cristian-t (6-2, 4-6, 6-3).

Irina-Camelia Begu (Fotó: Jimmie48 Photography / Shutterstock.com)

Míg Begu két meccset nyert és egyet veszített a tornán, Ruse eddig 100%-an teljesített és mindhárom meccsét megnyerte. Ettől függetlenül, Irina nyilvánvalóan az értékesebb játékos, aki négy WTA-tornagyőzelemmel büszkélkedhetik. 2016-ban a világranglista 22. helyéig sikerült felmásznia.
Ezzel szemben, Ruse eddigi pályafutása során csak egy páros ITF-tornagyőzelmet szerzett. Az tény, hogy hét évvel fiatalabb a rutinosabb ellenfelénél (22-29), viszont az elődöntőben neki közel két és fél órát kellett küzdenie a júliusi izzó napon, ami nyomokat hagyhatott állóképességén. A tornagyőztes jutalma egy vegyes páros mérkőzés lesz Simona Halep, Horia Tecau és Marius Copil társaságában.

A cikk publikálásának időpontjában még nem voltak elérhető oddsok a döntőre.

Fogadj teniszre!


18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.