A torna tavalyi elődöntőse, Marty Kostyuk idén Cincinnatiben két sima játszmában verte Jasmine Paolinit és bár nincs a legjobb formájában, Erdélyben is nyerhet ellene.

Marta Kostyuk (Fotó: Janet McIntyre/Shutterstock.com)

Az ohiói összecsapásukhoz hasonlóan, ismét kemény borításon találkoznak, csak ezúttal fedett környezetben. A végkimenetel azért lehet hasonló, mert a helyzetkép az augusztusi meccsük óta nem sokat változott. Az Australian Open 2017-es junior bajnoka, Kostyuk (WTA 56.) idén jobban szerepelt ellenfélénél a kemény borításokon. Míg az ő mérlege 18 megnyert és tizenegy elveszített meccsből áll, a Paolinié 10 megnyertből és 12 elveszítettből. Az ukrán játékos a Wimbledon után vissza is tért erre a típusú játékfelületre és bár nem remekelt, Granbyben az elődöntőig menetelt. Nem túl biztató viszont az a tény, hogy a kanadai menetelését leszámítva, már a júniusi Eastbourne-i gyepes torna óta nem nyert két meccset egymás után WTA-esemény főtábláján.

Vele ellentétben, Jasmine (WTA 78.) a londoni Grand Slamet követően több salakos tornát választott a versenynaptárban és azokon szép eredményeket ért el. Két elődöntőt kapott el Palermoban és Varsóban és egy negyeddöntőt nemrég Parmaban. Az idény második kemény borítású részében a legjobb eredménye viszont a portorozi negyeddöntője volt, ahol címvédőként indult. Még akkor is ha az utóbbi időben Paolini jobban szerepelt, ezt inkább a salakon tette és ezért az ukrán ellenfele marad a favorit főleg, hogy ismeri a kolozsvári környezetet.

október 10., hétfő

Tipp Játék hendikeppel Kostyuk, Marta -3.5 @ 1.88

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.10.10., 07:37.