A harmadik helyért legnagyobb eséllyel versengő csapatok közül az Újpest a Puskás Akadémiával, a Debrecen pedig a már bajnok Ferencvárossal mérkőzik szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga utolsó előtti fordulójában.

Papíron az Újpestnek lesz könnyebb dolga, de elképzelhető, hogy éppen azért kell majd nagyon is megküzdenie a pontokért, mert alsóházi ellenfele a bennmaradásért harcol. A Ferencváros számára már nincs tétje a hazai mérkőzésének, de idénybeli utolsó otthoni fellépésén minden bizonnyal győzelemre tör.

A kiesés elkerüléséért még a mezőny fele küzd. A legnehezebb helyzetben a sereghajtó Szombathelyi Haladás van, amely csak győzelem esetén reménykedhet még, de előfordulhat, hogy már úgy sem. Az öt ponttal előtte álló Diósgyőrnek a bronzéremért szintén versenyben lévő Budapest Honvéd, az ugyanannyi ponttal a tizedik MTK Budapestnek pedig a Vidi FC vendégeként kellene jó eredményt elérnie. Veszélyzónában van a Kisvárda, a Paks és a Puskás Akadémia is, mivel a 11. helyezettet a hetediktől csak két pont választja el. Előbbi kettő egymással csap össze.

Az M4 Sport szombaton az Újpest-Puskás Akadémia és a Ferencváros-Debrecen mérkőzést tűzi műsorára, a Kossuth rádióban pedig a 17 órás mérkőzések hajrájáról 18.30-tól a Körkapcsolásban közvetítenek, az m4sport.hu oldalon található linken pedig mindkét félidőről beszámolnak. A 20.11-kor kezdődő Sportvilágban a Ferencváros-Debrecen összecsapás lesz hallható.

Az oddsok a bet365 irodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019-05-10, 21:40

Fogadj itt az OTP Bank Liga mérkőzéseire!

Forrás: MTI