Az EFL (az angol labdarúgó-bajnokság másod-, harmad- és negyedosztályát magába foglaló szervezet) közgyűlését követően a Coventry City és a Rotherham United feljutott a Championshipbe (második liga), míg a Swindon, a Crewe, illetve a Plymouth a következő szezont már a harmadosztály keretein belül kezdhetik.

Silvi Photo/Shutterstuck.com

Ezenkívül, az EFL javaslatának következményeként a Tranmere Rovers, a Southend United és a Bolton Wanderers a negyedosztály csapatai között folytatják, míg a Stevenage az ötödik ligában szerepelhet.

Mind a 71 klub megszavazta, hogy ha az idény bármilyen okból kifolyólag hamarabb befejezésre kerülne, súlyozott pontrendszert alkalmaznak majd és úgy fest ez be is következett.

Az EFL javaslatát a klubok túlnyomórésze elfogadta. A fentieken kívül a play-off rendszer is üzemben maradt, függetlenül attól, hogy a szezon azonnal véget ér-e vagy sem, négy csapat között lebonyolítva mindezt.

Ez azt jelenti többek közt, hogy a harmadosztályból a Wycombe Wanderers, az Oxford City, a Portsmouth és a Fleetwood Town valamint a negyedosztály csapatai közül a Cheltenham Town, az Exeter City, a Colchester United és a Northampton Town lép harca a feljutásért.

A közgyűlésen azt is megtudtuk, hogy a negyedosztály play-off mérkőzéseinek első felvonására június 18-án kerül sor. Zárt kapuk mögött találkozhat a Colchester United az Exeter Cityvel és a Northampton Town a Cheltenham Town-nal. A rájátszás döntőjét június 29-én rendezik, a Wembleyen.

Az angol harmadik liga (Sky Bet League One) rájátszásainak időpontjai még nem ismertek.

Mindeközben a Premier League június 17-én folytatódik, és már az első játéknap bajnokot avathatnak.

Forrás: insidesport.com