Aki az Eurosport sportcsatornán szokta követni a Grand Slam-tornákat, az idei Australian Open alkalmával Alizé Lim riporteri adottságait is felfedezhette.

Alizé Lim (Fotó: Kithan/shutterstock.com)

A rajongók megszokták, hogy a rangos tornák alkalmával a mikrofon mögött a Barbara Schett és Mats Wilander duó volt már sok éve, viszont idén a stúdióban a svéd volt teniszező mellett egy új riporternő kapott főszerepet. Sokan felfigyeltek a gyönyörű francia hölgyre, aki azok számára, akik nem a legjártasabbak a teniszvilágban, mostanáig ismeretlen volt. Bár nem került eredményeivel a reflektorfénybe, Alizé három egyéni ITF bajnoki címmel rendelkező teniszező, aki mostanság szakmát váltott, de még nem mondott le a játékosi karrierről.

Az apai ágról vietnámi eredetű Lim Párizsban született harmincegy évvel ezelőtt és 2014-ben a 135. helyet foglalta el a WTA-világranglistán. Elég későn, húsz évesen kezdte a profi pályafutását, amelyet hosszas sérülések árnyékolták, jelen pillanatban a 856. helyen van és 2020 óta nem játszott hivatalos mérkőzést. A Roland Garroson sikerült Grand Slam-torna főtábláján szerepelnie (2014-ben, 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben), a többi három rangos eseményen nem tudott a selejtezőkből feljutnia.

Egy kis ízelítő Alizé játékából:

Alizé nem új arc a médiában, többek között, a Tennis Channelnél az Academy Life sorozatot vezette, ahol betekintést nyerhettek a nézők olyan híres teniszakadémiák világába, mint például a Rafael Nadal Tennis Academy vagy a Patrick Mouratoglou által vezetett akadémia. Bármennyire is kellemes élmény volt riporternőként látni, azért reméljük, hogy a teniszpályán is folytatja karrierjét.

Tenisz tippek