A Bayern München labdarúgóklub vezetősége vasárnap közös megegyezéssel szerződést bontott Niko Kovac vezetőedzővel.

"Csapatunknak az elmúlt hetekben mutatott teljesítménye és eredményei azt mutatták, hogy cselekednünk kell. Vasárnap nyílt és komoly beszélgetést folytatunk Nikóval, és arra a megállapodásra jutottunk, hogy a továbbiakban már ne ő legyen a vezetőedző. Mindannyian sajnáljuk ezt, de szeretnék köszönetet mondani a munkájáért" - nyilatkozta a klub honlapján Karl-Heinz Rummenigge vezérigazgató.

Hozzátette, szerdán az Olimpiakosz elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccsen és szombaton a Borussia Dortmund elleni bajnoki rangadón Hans Flick pályaedző irányítja a csapatot.

"Pozitív fejlődést, előrelépést várok a játékosoktól és motiváltságot a szezonra vonatkozó céljaink elérése érdekében" - mondta Hasan Salihamidzic sportigazgató.

Niko Kovac (Fotó: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com)

Niko Kovac elismerte, hogy a klub részéről ez volt a helyes döntés, amelyet az eredmények és az utóbbi időben mutatott játék miatt elfogadott.

A Németországban született horvát szakvezető tavaly nyáron vette át a Bayern irányítását. Azóta a müncheniek egy-egy alkalommal megnyerték a Bundesligát, a Német Kupát és a német szuperkupát is, a Bajnokok Ligája előző idényében viszont már a nyolcaddöntőben búcsúztak a későbbi győztes Liverpool ellen. A mostani szezon eddigi részében csupán három tétmeccset veszített a Bayern: hazája szuperkupa-mérkőzését 2-0-ra elveszítette a Borussia Dortmunddal szemben augusztusban, illetve a bajnokságban október elején 2-1-re kikapott a Hoffenheimtől, szombaton pedig 5-1-re az Eintracht Frankfurttól.

A Bayern Münhen legközelebb szerdán lép pályára,  Bajnokok Ligája mérkőzésen fogadja az Olympiakos együttesét.

További szerdai program:

Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019-11-04, 09:00

Fogadj itt a mérkőzésekre!

Forrás: MTI