Az olasz Serie A vezetősége megállapodásra jutott klubjaival, miszerint június 13-án újraindítanák a szezont, viszont először a kormánynak kell döntenie a tervezet elfogadásáról.

Paolo Bona/Shutterstock.com

A liga csapatai már elkezdték a 2019/2020-as idény újrakezdéséhez szükséges előkészületeket és a klubok a kormány jóváhagyását követően május 18-án szeretnének visszatérni a teljes csapatképzés folyamatához.

Az olasz labdarúgás élvonala márciusban került felfüggesztésre és a sikeres befejezéshez még további 12 mérkőzést kellene teljesíteni. A kormány korábban kijelentette, hogy hosszasan mérlegeli majd az élő sportok folytatásának lehetőségét, elsődleges prioritásként említve a zavartalan és minimális komplikációval tűzdelt újraindítást.

Jelenleg nem született még végső döntés a Serie A jövőjéről, viszont az UEFA a klubok tudtára adta, miszerint május 25-ig be kell mutatni az újraindítási tervezeteket. Egyesek már megtették ezt a lépést, így a Ligue 1 idő előtt fejezte be a szezont, míg a Bundesliga szombaton folytatódik, zárt kapuk mögött.

Nézz be az Unibetes számládra, mert megtörténhet, hogy egy 3000 forint értékű ingyenes fogadás vár rád. További részletek

A német labdarúgó-bajnokság több mint 60 napos szünet után folytatódik, elsőként Európában a rangosabb ligák közül.

A nagy várakozás közepette, a DFL és az érintett német klubok képviselői virtuális találkozót tartottak és szabályváltozást jelentettek be. Ennek értelmében minden csapatnak megengedett lesz, hogy a mérkőzések során három helyett akár öt cserét is lebonyolíthasson. Az új szabályok a sérülések kockázatának csökkentése érdekében lesznek bevezetve, mivel rövid idő alatt nagy mennyiségű játékra lehet számítani. Az IFAB (Nemzetközi Labdrarúgó-szövetség Szabályalkotó Testülete) már jóváhagyta a javaslatot, már csak a klubokkal kell egyeztetni a végrehajtással kapcsolatosan.

Továbbá megvitatták a semleges helyszínek használatának lehetőségét is, egy készenléti tervezet részeként. Ezen kívül a június 30, mint befejezési dátum is terítékre került, akár ez is tolódhat még, helyzettől függően.

Bundesliga tippek