Novak Djokovic újabb Melbourne-i győzelmével beérte riválisának, Rafael Nadalnak a 22 Grand Slam-győzelmének rekordját. 

Nadal vs Djokovic

A szerb immár tizedjére nyerte az Australian Opent és éveleji bravúrjával lelökte Carlos Alcarazt a világranglista éléről. Az éllovasként eltöltött hetek száma szempontjából, Novaknak már akkora előnye van, hogy bárkinek is szinte lehetetlen lesz az elkövetkezendő években/évtizedekben egyenlítenie őt. Ami viszont statisztikai szempontból még ennél is fontosabb lehet egy esetleges GOAT-státuszt illető vitában, az a rangos bajnoki címek száma és ezen a téren rettentően kiélezett a harc.

Jelenleg mindketten 22 Grand Slam-sikernél tartanak és úgy tűnik, hogy Djokovic még idén átveheti a vezetést, de a következő állomás a párizsi Roland Garros, amely Nadal második otthonának mondható, mivel tizennégyszer nyert a világhírű salakon. A spanyol idénykezdése viszont olyannyira gyengére sikerült, hogy a bukmékerek csak harmadik esélyesnek vélik a tornagyőzelemre Novak Djokovic és Carlos Alcaraz után. Újabb sérülés után, Rafa az Australian Opent követően több hetet fog hiányozni a pályáról, de mint már többször is tapasztalhattuk, őt sosem lehet leírni.

A 2023-as Roland Garros top5 esélyese

  1. Novak Djokovic 2.90
  2. Carlos Alcaraz 3.20
  3. Rafael Nadal 4.50
  4. Stefanos Tsitsipas 10.00
  5. Holger Rune 11.00

A tavalyi döntős, Casper Ruud csak a hatodik a bukik szerint 12.00-es nyereményszorzóval. Szerintetek, sikerül Nadalnak megvédenie címét a vörös salakon vagy Djokovic már Párizsban túllép a spanyol bajnokon?

Fogadj az Unibetnél a Grand Slam-tornákra!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2023.01.30., 09:57.