Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) felfüggesztette a Lincoln City játékosát, Chris Maguire-t, miután arra a következtetésre jutottak, hogy tettei megsértették a jelenleg hatályban levő fogadási szabályokat.

A 33 éves férfi a gyanú szerint 2017 márciusa és 2022 februárja között összesen 52 fogadást kötött mérkőzésekre. Az FA szerint ezzel megsértette a fogadásokra vonatkozó E8-as szabályt, amely megtiltja, hogy az angol labdarúgó-piramis nyolcadik szintjétől felfelé bármely játékos, játékvezető és edző fogadásokat kössön a világ bármely pontján.

Aki ezt a szabályt megszegi, pénzbírságra, felfüggesztésre vagy a játéktól való eltiltásra számíthat. A League One-ban (harmadosztály) szereplő Lincoln City is megerősítette, hogy Maguire-t további értesítésig felfüggesztették a klubtól.

A skót csatár 2017 nyarán szerződött a Lincoln Cityhez, és első szezonjában öt gólt szerzett a klubnál. Egyébként Maguire kétszer volt skót válogatott és játszott a Derby County, a Sheffield Wednesday, az Oxford United és a Rotherham United csapatoknál is.