A csoportból való továbbjutás reményében utazik el a női röplabda Európa-bajnokságra a magyar válogatott, amely pénteken a szlovákok ellen mutatkozik be a szerdán rajtoló, szerb, bolgár, román, horvát közös rendezésű kontinensviadal zadari (zárai) csoportjában.

A nemzeti csapat - amely a szlovákok után a svájciakkal, az olaszokkal, a házigazda horvátokkal és a fehéroroszokkal találkozik - sorozatban negyedik Eb-jére készül. A keretet rutinos és kevésbé tapasztalt játékosok alkotják. Szakmáry Gréta és Király-Tálas Zsuzsanna egyaránt negyedik kontinenstornáján szerepelhet, Tóth Fruzsina és Török Kata harmadszor tagja az utazók névsorának, további négy röplabdázó pedig második Eb-jére készülhet, így Jakub Gluszak szövetségi kapitány összesen hat újoncot visz magával: Bagyinka Fannit, Juhár Dalmát, Kiss Grétát, Papp Orsolyát, Szűcs Kingát és Vezsenyi Adriennt.

"Minden meccs kulcsfontosságú lesz, így a jó kezdés is, éppen ezért utazunk ki már kedden. Vasárnap elkezdtük a videós felkészülést is a szlovák és a svájci válogatott elleni meccsre, az edzéseken igyekszünk a várható meccsszituációkat modellezni" - mondta az MTI-nek a lengyel tréner.

Gluszak megjegyezte, nem szeretné a mérkőzéseket fontossági sorrendbe állítani, jóllehet az olimpiai negyeddöntős, vb-ezüstérmes olasz válogatott kiemelkedik a hatosból.

"Mindig csak a következő összecsapásra koncentrálunk, mert kiegyenlítettnek érzem a csoportot. Nem szeretném azt mondani, hogy az egyik csapat gyengébb, mint a másik, mert láttuk a korábbi Eb-ken, vagy éppen az olimpián, hogy bármi megtörténhet. A cél, hogy minden találkozón a legjobbunkat nyújtsuk. Tovább szeretnénk jutni, és ha mindent beleadunk a pályán, bízom benne, hogy sikerülni fog" - tekintett előre.

A 24 csapatos torna horvátországi helyszínén nem lehetnek szurkolók, így a magyarok zárt kapuk mögött játsszák mérkőzéseiket, amelyeket az M4 Sport élőben közvetít.

augusztus 20., péntek

Fogadási lehetőségek:

Mérkőzés hendikep Magyarország - nők -1.5 @ 2.62
Mérkőzés hendikep Szlovákia - nők +1.5 @ 1.44
Első szett nyertese Magyarország - nők @ 1.83
Első szett nyertese Szlovákia - nők @ 1.83
Összesített pontok Alatt 183.5 @ 1.83
Összesített pontok Felett 183.5 @ 1.83
Pontos eredmény Magyarország - nők 3-0-ra nyer @ 5.50
Pontos eredmény Magyarország - nők 3-1-re nyer @ 4.50
Pontos eredmény Magyarország - nők 3-2-re nyer @ 4.75
Pontos eredmény Szlovákia - nők 3-0-ra nyer @ 6.50
Pontos eredmény Szlovákia - nők 3-1-re nyer @ 5.00
Pontos eredmény Szlovákia - nők 3-2-re nyer @ 5.00

Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2021-08-19, 06:30

  Fogadj és nézd élőben!

Forrás: MTI