Az olasz sportminiszter és a Serie A képviselői megbeszélésük során azt a döntést hozták, hogy folytatódhat az itáliai labdarúgó bajnokság.

Ezzel gyakorlatilag az összes európai topfoci visszatér (a francia Ligue 1 kivételével), miután a Bundesliga május közepén folytatódott, illetve a múlt héten döntés született az angol Premier League folytatásáról, s bár még várunk a terv véglegesítésére, a spanyol La Liga mérkőzései is e hónapban kerülhetnek újra képernyőre.

Az első mérkőzésekre június 20-án kerül sor, melyek ugyancsak, mint a Premier League esetében elmaradt találkozók (Inter Milan vs. Sampdoria, Atalanta vs. Sassuolo), majd egy teljes fordulóra június 22-én kerülne sor.

A tervek szerint a Serie A félbeszakított bajnoksága augusztus 20-án zárulna. Eddig 26 fordulót bonyolítottak le, s még hátra maradt 12.

A tabella élén a Juventus áll, mindössze 1 pont az előnye a római Lazióval szemben. Őket követi az Inter, 9 ponttal lemaradva az éllovastól, igaz a milánóiak egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. 

A ranglista másik végén a Brescia 16 ponttal az utolsó, a Spalnak 18 pontja van, míg a Lecce 25 ponttal rendelkezik, ugyanannyival, mint a jelenleg bennmaradó helyen szereplő Genoának.

Tekintsd meg a legfrissebb sportfogadás tippeket!

Borítókép: Leonardo Bonucci és Cristiano Ronaldo (Fotó: FTPhoto / Shutterstock.com)