Azt már tudtuk, hogy Alexander Zverev nagy tettekre képes (főleg kemény borításon), de azt kevesen gondolták, hogy meg tudja állítani azt a Novak Djokovicot, aki az idény eddigi három Grand Slam-tornáját nyerte. A német játékos a tokiói aranyéremért Karen Khachanovot kell legyőzze a döntőben.

Az elődöntő első szettjében a huszonnégy éves német játékos (ATP 5.) alig tudott felkerülni a versenytáblára és a másodikban is brékhátrányban volt mielőtt teljesen megfordította a meccs irányát (1-6, 6-3, 6-1). Alexander remek formáját az is bizonyítja, hogy a szerb világelső elleni meccséig nem veszített játszmát az ötkarikás tornán. A döntős ellenfele, Karen Khachanov (ATP 25.) is papírformát borított az utolsó négy között és 6-3, 6-3-ra verte az esélyesebbnek vélt Pablo Carreno Bustát. Bár a huszonöt éves orosz három döntő szettes mérkőzést is játszott ezen a héten, formájának általános képe nagyon biztató, mivel az utóbbi tíz meccséből csak egyet veszített el (a Wimbledon negyeddöntőjében).

A bukmékerek Alexandert nagy esélyesnek tartják, de Karen a kemény pályákon zajlott egymás elleni mérkőzéseken 2-1-re vezet. Zverev 2016-ban nyert Szentpéterváron, Khachanov 2018-ban Párizsban (ahol végül nyerte a Masters-tornát) és 2019-ben Montréalban vágott vissza. Az említett meccseik kétjátszmásak voltak és csupán egy játszma (a hatból) ért véget tie-breakkel. Az viszont nem titok, hogy a német játékos képviseli a magasabb színvonalat, mivel ő ATP-világbajnok, Grand Slam-döntős és Masters-győztes is volt kemény borításon. Az orosz ellenfele is nyert hasonló játékfelületen egy Masters-tornát (Párizs 2018), de az eredményesség terén nem lehet összehasonlítani Zverevvel.

Augusztus 1., Vasárnap

10:00  Alexander Zverev - Karen Khachanov  1.34  3.35

Tipp

Szettek száma: 2.5 Alatt: 1.53

Fogadj a döntőre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2021.07.30. (03:58)