Kiélezett küzdelemnek ígérkezik a női torna aranyérmes összecsapása, amelynek szereplői Belinda Bencic és Marketa Vondrousova lesznek.

A huszonnégy éves svájci játékos (WTA 12.) az elődöntőben a harmadik egymás utáni döntő játszmás meccsét nyerte és így a nyolcad, negyed és elődöntős mérkőzésein összesen körülbelül hét órát töltött a pályán. Belinda az utolsó előtti szakaszban Elena Rybakinát győzte le 7-6, 4-6, 6-3-ra. A huszonkét éves csehországi ellenfele sokkal frissebb lehet fizikai szempontból, mivel az első körös meccsén kívül, két szettben oldotta meg a továbbjutásait sőt, a negyeddöntőben Paula Badosa ellen csak egy szettet kellett játszania, mert utána a spanyol visszalépett. Marketa (WTA 42.) az elődöntőben Elina Svitolinát búcsúztatta 6-3, 6-1-re és a bukmékerek oddsai szerint, a döntő esélyesebb játékosaként indulhat.

Ezt a következtetést aláhúzza, hogy a svájci ellen játszott egyetlen hivatalos meccsét a csehországi teniszező idén nyerte 4-6, 6-4, 6-4-re hasonló borításon és hasonló melegben Miamiben. A helyzetkép megköveteli viszont, hogy meg legyen említve az a tény is, hogy Bencic több fontos mérkőzést játszott pályafutása során és hasonló kemény borításon élvonalú WTA-tornákat nyert. 2015-ben Torontoban, 2019-ben pedig Dubaiban és Moszkvában szerzett bajnoki címeket, Vondrousova viszont "csak" 2017-ben Bielben bizonyult a legjobbnak. Ez a tapasztalatfölény azt sejteti, hogy a svájci játékos acélos ellenállást fog tanúsítani a tokiói döntőben is.

Július 31., Szombat

10:00  Belinda Bencic - Marketa Vondrousova  2.10  1.75

Tipp

Szett hendikeppel: Belinda Bencic +1.5:  1.43

Fogadj a döntőre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2021.07.30. (07:13)