Rangadóval kezdődik a 2019-es év a labdarúgó OTP Bank Ligában: a listavezető Ferencváros a 2017-es bajnok, jelenleg negyedik Budapest Honvédot látja vendégül a 19. - idei első - fordulóban.

Ez lesz a két fővárosi csapat 206. bajnoki összecsapása. A múlt ferencvárosi fölényt mutat, 113 győzelem, 32 döntetlen és 60 vereség, 461 lőtt és 317 kapott gól a mérleg zöld-fehér szempontból. A Ferencváros favoritként várja a találkozót, a 2014. augusztus 10-én átadott új otthonában, a Groupama Arénában eddig mindig legyőzte kispesti riválisát, amely legutóbb 2013 októberében a Puskás Stadionban - melyet átmenetileg használt az FTC - tudott vendégként nyerni.

A téli holtszezonban mindkét csapat kerete jelentős változáson ment át: a Ferencváros több légióst, köztük grúz és fehérorosz válogatott játékost igazolt, de hazatért Magyarországra az utánpótlás-válogatott Szerető Krisztofer is. A Honvéd ezzel szemben magyar válogatott futballistákat veszített el, Baráth Botond az Egyesült Államokba, Hidi Patrik Kazahsztánba szerződött és kérdéses még Holender Filip jövője.

Davide Lanzafame (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

A címvédő MOL Vidi FC az őszi szezon zárófordulójában legyőzte a Ferencvárost, így öt pontra csökkent a hátránya, ráadásul már minden erejével a bajnokságra koncentrálhat, mivel az Európa-ligától a csoportkör végén búcsúzott. A székesfehérvári klub két játékossal erősítette meg a keretét. Elek Ákos a kazah Kajrat Almatiból tért vissza a Vidihez, mellyel 2011-ben bajnoki címet nyert. Futács Márkó, a 2009-ben vb-bronzérmes U20-as magyar válogatott csatára pedig a Hajduk Splittől érkezik úgy, hogy májusi sérülése óta nem szerepelt tétmérkőzésen. Marko Nikolic együttese szombaton a Puskás Akadémiát fogadja új otthonában, amelyben még százszázalékos. A felcsútiak kispadján bemutatkozik a Németországból hazatért Radoki János.

A sereghajtó Haladásra rögtön nagyon fontos mérkőzés vár, Horváth Ferenc együttese az utolsó előtti Kisvárdát fogadja. Amennyiben a szombathelyiek kikapnak, akár több mint tíz pontra nőhet a hátrányuk a bennmaradást jelentő pozíciótól, a tizedik helyezett Diósgyőr Mezőkövesd elleni eredményétől függően.

Az M4 Sport a Debrecen-Újpest, majd a Ferencváros-Honvéd mérkőzést adja élőben, a többi találkozó az m4sport.hu oldalon lesz látható és ugyanott a rádiós körkapcsolást is követhetik az érdeklődők 17-től 19 óráig. A Kossuth Rádióban 18.30-tól lehet majd hallani a mérkőzések hajráját, a Ferencváros-Honvéd összecsapást pedig a Kossuthon a Sportvilágban 20.11 órától közvetítik.

február 02., szombat

Szorzók a mérkőzésre:

A teljes szombati program:

február 02., szombat

Az oddsok a bet365 irodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019-02-02, 04:20

Fogadj ITT a mérkőzésekre!

Forrás: mti