Az októberben visszavonult játékos a Ladbrokes fogadóirodának nyilatkozott, és egyebek között tippelt a szombati Manchester város derbijére. Az alábbiakban az argentin játékos gondolatait olvashatjátok.

"Azt gondolom, amikor egy ilyen rangadó közeledik, alig várod már, hogy a szezon egyik legnagyobb meccsén játszhass. De ami ezt az egészet különlegessé teszi az a szurkolók, mert pontosan az ilyen meccseket szeretnék nagyon megnyerni, ezért nagyon furcsa lehet ilyenkor zárt kapuk mögött játszani. Tudom, hogy a rajongókat fokozatosan engedik vissza a stadionokba, de ez nem azonos a teltházzal.

Számomra különleges élmény volt elmenni az Old Traffordba és hazai rajongók előtt játszani, mert nem csak örömet szerettünk volna szerezni a saját szurkolóinknak, hanem ugyanakkor idegesíteni akartuk a Manchester United táborát. Az egészben talán ez volt a legjobb.

Az Old Traffordon elért 6-1 győzelem alatt a kispadon voltam. Nyilván, jobban szerettem volna ha pályán vagyok, de így is hatalmas élmény volt ez a meccs. Végig néztem, ahogy 15 perccel a mérkőzés vége előtt a United szurkolók elhagyják a stadiont. Ez egy olyan érzés, amit szavakkal nagyon nehéz lenne elmagyarázni. Soha nem felejtem el. Nagyon különleges játéknak lehettem részese és természetesen az öltözőben is nagyszerű hangulat uralkodott, hihetetlenül boldogok voltunk.

Pontosan egy olyan pillanatban történt, amikor Sir Alex Ferguson a “zajos szomszédoknak” nevezett minket és akkoriban nem volt nagy különbség a két csapat között. Nagy kihívásnak számított jó eredménnyel távozni a Unitedtől és az volt a pillanat amikor a “zajos szomszédok” azt mondták hogy “nem, mi a Manchester City vagyunk és azért jöttünk, hogy megküzdjünk veletek és történelmi változást hozzunk.” Ez mindenki számára csodás nap volt.

Mindkét csapat jó formában van jelenleg, egy pont közöttük a különbség és mindkét oldalnak az a célja, hogy csökkentse hátrányát az éllovasokkal szemben, így természetesen nagyon szoros játékra számíthatunk.

A United nem túl jó jelenleg védekezésben. Természetesen nyertek meccseket és Edinson Cavani nagyon jól jött nekik az elmúlt mérkőzéseken. Van néhány remek játékosuk a támadásban, mint pl. Marcus Rashford vagy Bruno Fernandes, ezért a Man City jobban teszi ha figyel majd ezekre az emberekre szombaton, ők ugyanis remek gólszerzők.

Ole Gunnar Solskjaer mindig offenzív stratégiát alkalmaz. Tehát remélem, hogy Riyad Mahrez, Raheem Sterling, Gabriel Jesus, Kevin de Bruyne, bárki is játszik majd a hétvégén, védekezés terén megsebezhetik a Manchester Unitedet. Védekezésben nem túl szilárdak.

Az is lehet, hogy a United öt embert helyez hátra, mert tudják mennyire offenzív a Manchester City. Megtörténhet, hogy Rashfordot vagy egy másik gyors játékost egyedül hagynak elől, és ezzel is jobb ha tisztában van a Man City.

Aaron Wan-Bissaka mindig akkor játszik a legjobban, amikor Sterling ellen lép pályára, de a United az elmúlt néhány meccsen annyi gólt kapott és annyira nem stabil, hogy remélhetőleg a Manchester Citynek nagy esélye van sebet ejteni rajtuk.

Nem szeretek végeredményeket jósolni, mert babonás vagyok, de a Manchester City nyer, ez van." Erre a lehetőségre például az Unibeten 1.75-ös szorzón lehet fogadni.

december 12., szombat

Borítókép: Sportfogadas.org