A kormány hétfőtől az ország egész területén engedélyezi a sportrendezvények nézők nélküli, zárt körülmények közötti lebonyolítását, illetve edzések megtartását és látogatását, amivel lehetővé válik a labdarúgó OTP Bank Liga folytatása.

A koronavírus-járvány magyarországi, márciusi megjelenése óta szintén minden csapatsportágban lefújták a bajnokságokat, egyedül a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) nem törölte sorozatait, sőt, kifejezte szándékát a folytatásról. A Magyar Közlönyben csütörtökön éjszaka megjelent 170/2020. rendelettel pedig lehetősége nyílik erre.

Csányi Sándor - MLSZ (MTI Fotó: Illyés Tibor)

Csányi Sándor, a szövetség elnöke egy csütörtöki Facebook-interjúban még úgy nyilatkozott, számításaik szerint május 23. és június 13. között tudnák újrakezdeni az NB I-et, és június végére, július elejére lezárulhatna a sorozat, illetve a Magyar Kupa. Konkrétumot viszont a rendelet leiratának megjelenéséig nem tudott adni.

Az edzések engedélyezése a sportegyesületek által szervezett tréningekre éppúgy vonatkozik, mint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport tevékenységek céljából végzett tréningekre.

Elméletileg a csapatoknak alapjáraton 3 hét felkészülésre lenne szükségük, de mi is kíváncsian várjuk a fejleményeket, hogy mikor folytatódhat a magyar focibajnokság. 
Ha minden igaz, akkor erre vagy május 23-án, vagy 27-én fog sor kerülni, és a következő mérkőzéseket rendeznék:

OTP Bank Liga - 26. Forduló:
Honvéd-DVSC
Kisvárda-Újpest
Paks-MOL Fehérvár FC
DVTK-Mezőkövesd
Puskás Akadémia-Ferencváros
Kaposvár-ZTE

A bajnokságot a Ferencváros vezeti, 3 pont előnye van a második MOL Fehérvárral szemben, illetve kettővel kevesebb meccset játszottak a zöld-fehérek. A kieső zónában az utolsó helyen a Kaposvár áll, mindössze 10 ponttal, míg a Zalaegerszeg és a Paks egyformán, 28 ponttal rendelkezik.
A bajnokság állása.

Mivel a rendelet szerint folytatódhat a sportélet Magyarországon, így az NB2-es mérkőzésekre is számíthatunk. Természetesen zárt kapus meccsek lesznek mindenhol.

NB1 - Tippek és előzetesek

Forrás: MTI/NB1.hu