Cristiano Ronaldo egy Piers Morgannek adott interjúban kifejezte, hogy nem tiszteli Erik ten Hag menedzsert. Azt is hozzátette, hogy szerinte nem csak Ten Hag, hanem a klub más magas rangú személyiségei is kiszorítják őt a klubból. A portugál a klublegenda Wayne Rooneyról is beszélt, valamint magát a klubot is célba vette, ami a hírek szerint sokkolta a Manchester United játékosait és személyzetét.

Ez egy viharos szezon volt Ronaldo számára, hangosak voltak a nyári távozásáról szóló pletykák annak ellenére, hogy Ten Hag menedzser nyilvánosan kifejezte támogatását a 37 éves játékossal kapcsolatban, megkérve, hogy maradjon a klubnál, az érdeklődő vevők hiánya közepette.

Érdekes pillanat volt az is, amikor Ronaldo korán elhagyta a stadiont, miután lecserélték a Rayo Vallecano elleni szezon előtti barátságos mérkőzésen és ugyanezt tette a Tottenham elleni mérkőzés vége felé, amelyen nem került a kezdőcsapatban és amely mérkőzés vitathatatlanul a Vörös Ördögök szezonbeli legjobb teljesítménye volt.

Ezek után Ten Hag közölte, hogy Ronaldo viselkedését nem tolerálják, az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes eltiltást kapott az első csapattal való edzésektől. Miután látszólag megoldották a nézeteltéréseiket, Ronaldo kapta a csapatkapitányi karszalagot az Aston Villa elleni lehangoló 3-1-es vereség alkalmával, de mivel Anthony Martial újra remek állapotban van, Ronaldo játékideje még korlátozottabbnak tűnik, ugyanis ebben a szezonban mindössze négy bajnoki mérkőzésen lépett pályára.

Úgy tűnik, Ten Hag minden lehetőséget megadott Ronaldónak, hogy bebizonyíthassa, hasznos tagja lehet a csapatnak, de a negatív hangzatú interjú miatt könnyen lehet, hogy a portugál Old Trafford-karriere hirtelen véget ér. 

Már korábban is volt példa hasonlóra, amikor a csapatkapitányt, Roy Keane-t kirúgták a klubtól, miután a klub házi csatornájának adott egy interjút, amelyben több játékost is kritizált. Ennek fényében nehéz elképzelni, hogy Ronaldo hogyan tudná megfordítani a dolgokat, miután nyilvánosan szidta a menedzsert.

Hova igazolhat Cristiano Ronaldo a téli átigazolási periódusban?

A kérdés az, hogy melyik csapathoz kerülhet, miután a klub nem járt sikerrel a nyáron és nem volt nagy kereslet a 37 éves játékos iránt. Jelenleg a bet365 irodánál 4.00-es szorzón lehet fogadni arra, miszerint a januári átigazolási időszakot követően is a Manchester United játékosa marad. Ugyanakkor, a hírek szerint a Chelsea-t érdekelte a portugál labdarúgó, miután Todd Boehly átvette a vezetést, de ebből nem lett semmi, mivel a Kékek inkább Raheem Sterling és Pierre-Emerick Aubameyang szerződtetése mellett döntöttek. Ennek ellenére még mindig 5.00-ás szorzón fogadhatunk arra, hogy Ronaldo a Stamford Bridge-en köt ki, amikor az átigazolási ablak újra megnyílik. 

Az Atletico Madridót és a Napolit is kapcsolatba hozták vele, de egyik lépés sem tűnik valószínűnek, különösen az utóbbiak esetében, akik mind hazai, mind európai szinten szárnyalnak jelenleg. A Sporting CP is potenciálisan jó opciónak tűnik, ha Ronaldo visszavágyna gyermekkori klubjához. A bet365 piacán erre a lehetőségre alig 3.50-es szorzó szerepel.

Az egyik elmélet szerint Ronaldo egy Bajnokok Ligája-klubhoz szeretne igazolni, miután a Unitednek a tavalyi szezonban nem sikerült a kvalifikáció. Talán megpróbálja meghosszabbítani számtalan rekordját a bajnokságban, de nehéz elképzelni, hogy sok Bajnokok Ligája kaliberű csapat adna esélyt a februárban 38. életévét betöltő Ronaldónak.

Így 11.00-es szorzóval bármelyik MLS-csapat szóba jöhet, akárcsak 17.00-es oddson a katari vagy szaúd-arábiai csapatok, ahol a fizetése valószínűleg kevésbé jelentene problémát.

Az oddsok a bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2022.11.16., 10:00.

Borítókép: Cristiano Ronaldo a 2022-2023-as UEFA Európa Liga mérkőzésen. Fotó: Shutterstock/Stefan Constantin 22