A világranglista negyedik helyezett orosz Daniil Medvedev lesz Fucsovics első körös ellenfele a vasárnap kezdődő francia nyílt teniszbajnokságon. Balázs Attilia japán, Babos Tímea pedig román teniszező ellen lép pályára.

Pénteken kisorsolták a 2020-as Roland Garros férfi, illetve női egyéni verseny főtábláit.

Roland Garros - Férfi Egyéni Főtábla  Roland Garros - Női Egyéni Főtábla

Teljes mértékben kedvezőtlen a mérlege Fucsovicsnak az orosz játékos ellen. Eddigi 3 találkozójukból mind a három alkalommal vesztesként hagyta el a pályát a nyíregyházi játékos. A kezdetleges oddsok is azt sugallják, hogy itt meglepetés lenne a magyar játékos sikere. Marci győzelmére 4.25-ös szorzón fogadhatunk az Unibetnél, míg Medveded győzelme alig 1.23-at ér.

Balázs Attila jóval szerencsésebbnek mondhatjuk magát, ugyanis ellenfele a japán Yasutaka Uchiyama lesz. A magyar játékos győzelme 1.33-as szorzón fogadható, míg a japán sikere 3.35-öt ér.

Babos Timi sem örvendhet feltétlenül, ugyanis az ellenfele az első fordulóban a román Ana Bogdan lesz, aki jelenleg jobb helyen áll a női világranglistán, viszont jó előjel, hogy az eddigi egyetlen találkozásukon a magyar teniszező nyert. Timi első fordulós sikere jól fizet, ugyanis győzelmére több mint háromszoros pénzt nyerhetünk, pontosabban 3.05 a nyereményszorzó.

A salakkirály Rafa Nadal a fehérorosz Egor Gerasimov ellen kezd, míg Djokovic a svéd Mikael Ymerrel találkozik az első meccsen. Mindeközben az idei US Open bajnoka, Dominic Thiem, a horvát Marin Cilic ellen lép pályára.

A női ágon a 2018-as Roland Garros győztes, Simona Halep, a spanyol Sara Sorribes Tormo ellen kezdi a tornát, s ugyanazon az ágon szerepel az amerikai Serena Williams is, akinek az első körös ellenfele honfitársa, Kristie Ahn lesz.
Az alsó ágon Karolina Pliskova az egyiptomi Mayar Sherif ellen küzd, míg Babos páros társa, a francia Kristina Mladenovic, a német Laura Siegemunddal találkozik.

Ki nyeri meg a Roland Garrost (férfi egyéniben)?

Rafael Nadal - 2.10 Novak Djokovic - 2.88 Dominic Thiem - 4.75

Ki nyeri meg a Roland Garrost (női egyéniben)?

Simona Halep - 3.50Garbine Muguruza - 8.00Victoria Azarenka - 12.00